Läänemaal on äärmiselt suur tuleoht

Lääne Elu

info@le.ee

Keskkonnaagentuuri tuleohu kaardi järgi on tänasest Läänemaal on äärmiselt suur tuleoht. Tuleoht on suur või äärmiselt suur kogu Eestis.

Suure tuleohu tõttu on päästeamet eilsest keelanud metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega aladel keelanud lõkke tegemise, grillimise ja suitsetamise.

„Tuleohtlikul ajal on keelatud vabas looduses lõket teha, grillida ja suitsetada, sest ülikuival ajal piisab vaid väiksest sädemest, et vallanduks ulatuslik põleng. Grillimine ja lõkketegu ja suitsetamine on tuleohtlikul ajal keelatud ka RMK metsaaladel,“ ütles päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Tuuli Taavet. „Oma isiklikus koduaias tohib jätkuvalt lõket teha ja grillida, kuid ohutus peab olema tagatud ning esmased tulekustutusvahendid olgu käepärast. Võimalusel aga tasub sealgi tule tegemist vältida,“ lisas ta.

Tuleohtliku aja kehtestamisel hindab päästeamet keskonnaagentuuri ilmateenistuse tuleohukaarti. Ilmaolusid analüüsitakse igapäevaselt ning inimestele püütakse seada võimalikult vähe piiranguid. Kohe, kui ilmaolud paranevad ja tuleoht väheneb, leevenevad ka piirangud.

Tänavused kevadkuud ja ka esimene suvekuu on olnud väga kuivad ning loodus on väga kergesti süttiv. Lähipäevadeks prognoosib ilmateenistus 30 kraadi piirimaile ulatuvat temperatuuri ning tuleoht suureneb veelgi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Aru ma ei saa kas nendes koduaedades pole siis kuiv? Täpselt samuti ju tuleohtlik, eriti veel kui tiheasustusalal oma aias lõket tehakse. Peab siis ikka iga hinna eest koguaeg põletama?

diktaator Julius
1 aasta tagasi

kui keegi näeb pahasidd tuld tegemas siis
helista 112

Kukk, punane
1 aasta tagasi

Kas kutsute külla?