Rong jõuab Ristile kahe aasta pärast

Lääne Elu

info@le.ee

Rong Turba jaamas. Foto: Arvo Tarmula
Rong Turba jaamas. Kahe aasta pärast jõuab rong ka Ristile. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus kinnitas tänasel istungil Eesti taaste- ja vastupidavuskava ehk ligi miljardi euro suuruse plaani Euroopa Liidu taaste- ja vastupidavusrahastu kasutamiseks. Kava esitatakse Euroopa Komisjonile, kellega jätkuvad läbirääkimised.

Kava järgi on plaanis raudtee Rohukülani valmis ehitada aastaks 2026. Kokku läheb raudtee-ehitus hinnanguliselt maksma 85-100 miljonit eurot. Riigil on plaanis aastatel 2021-2023 rahastada Turba-Risti lõiku taasterahadega. Hinnanguliselt läheb raudtee-ehitus Ristini maksma 34 miljonit eurot. Ehituse täpne hind selgub aasta lõpuks, kui ehitushange on väljakuulutatud

Eesti Raudtee teeb ettevalmistustöid ka järgmiste etappide arendamiseks. 2021. aasta lõpuks on planeeritud kogu projekteerimistöö Rohukülani lõpetada. Risti-Rohuküla raudteelõigu ehitus on plaanitud aastatel 2023-2026 ja taastekava järgi rahastab riik muudest vahenditest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
noh
2 aastat tagasi

Siis veel 4aastat ja oleme juba Taeblas, seejärel veel 4 aastat ja olemegi Haapsalus, nagu valimiste tsükkel. Ja siis see susla liigub ikka mingi 100km tunnis ,mis on selleks ajaks juba nagu keskaeg.

riho
2 aastat tagasi

jah

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Keegi vaevugi mõtlema mis selle raudtee ekspluatatsioon maksab? Sama nutune nagu Rail Baltic !

einoh
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

see on poliitpropakanda, sel viisil remonditakse ka külakoole, mis aasta-paari pärast kinni pannakse. Häälte nimel ei ole kahju ühestki sendist maksurahast.

Tiid
2 aastat tagasi
Reply to  einoh

Asuküla laste mänguväljak

Jaak
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Maanteedel sõit läheb tasuliseks ja autod maksu alla ning kütuseaktsiis kõrgemaks-nii hakkadki raudteed kasutama. Riik saab raha raudtee korrashoiuks ja täidab ka euroliidu rohepööret.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Ilus unistus

Eino
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Parem see, kui baltic

Jaan
2 aastat tagasi

Unistage edasi, ei seda juhtu enam kunagi. Muidugi sellega mõnus jälle valijaid lollitada. Ei usu enam neid lubadusi.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Turbani juba ehitati. Küll saab ka järgmine jupp valmis.