Imatra Elekter müüb elektrimüügi äri Elektrum Eestile

Lääne Elu

info@le.ee

Kõrgepingeliin. Foto: Urmas Lauri

Läänemaal ja Viimsis elektrimüügiteenuseid pakkuv Imatra Elekter müüb enda elektrimüügi äri Elektrum Eestile.

Pooled on kokku leppinud, et Imatra Elektri ligi 20 000 elektrimüügi klienti liiguvad uue elektrimüüja juurde niipea kui Konkurentsiamet on selleks heakskiidu andnud ning samaaegselt Imatra Elektri võrgu äritegevuse omandamisega Elektrilevi poolt.

Klientide jaoks jääb tehingu lõpuleviimiseni kõik vanaviisi  ning edasistest muudatustest teavitatakse kliente aegsasti ette. Elektrimüügi äritegevuse võõrandamine võimaldab lõpule viia Imatra Elektri võrgu äritegevuse omandamise Elektrilevi poolt.

Elektrum Eesti on energiamüügiga tegelev ettevõte, mis pakub klientidele lisaks elektrile ka maagaasi, päikeseenergia ja elektriautode laadimislahendusi ning energiatõhususe ja energia kodujuhtimise lahendusi. Elektrum Eesti kuulub Latvenergo Gruppi, mis on üks juhtivamaid energiatarnijaid ja rohelise energia tootjaid Baltikumis. Kontserni ettevõtted teenindavad Baltikumis kokku 740 000 klienti ja 60% kontserni energiatootmisest pärineb taastuvatest energiaallikatest. Eestis tegutseb Elektrum 2007. aastast ja osutab teenuseid 28 500 kodu- ja äritarbijale.

Imatra Elekter jätkab tehingu jõustumise järel võrguteenuse pakkumist ligi 25 000 kliendile Viimsis ja Läänemaal. Ettevõte hallata on ligi 3100 kilomeetrit elektriliine ja 1300 alajaama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S
2 aastat tagasi

Kõik on nii targad .

noh
2 aastat tagasi

Lugesin ,et Elektrumi mingi esindaja ütles,et paari kuu pärast teavitatakse kliente kõigest täpsemalt.Edasi oli sõna, sõnalt kirjas, et esialgu ei juhtu midagi,arvata on mis siis hiljem juhtuma hakkab.

elektrilevi
2 aastat tagasi

tahab võrgutasusid tõsta

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Pole vahet sest eletkri hind järgmise 10 aasta jooksul vähemalt kahekordistub !

Eino
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Selle tehinguga tõuseb kiiremini. Vaja ühtlustada üleriigilised hinnad a la jutukesed hakkavad sügisel tulema

el hind
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

juba aastaga kahekordistunud

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Keskmine palk oli 2010 aastal 790 eurot ehk on 10 aastaga samuti pea kahekordistunud. Seega pelgalt inflatsioon.

Mmhm
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Elektrienergia hind (börsil) tõuseb hoopis seoses rohepöördega. Valem lihtne: CO2 kvoodi hinda tõstetakse, sest väidetavalt (!) abil ehitatakse rohkem “rohelist” energiat tootvaid jaamu. Samas on see niinimetatud roheline energia äärmiselt ebastabiilne, sõltub otseselt ilmast. Neil perioodidel, kui “rohelist” energiat ei jagu ja seda toodetakse juurde põlevkivist, tõstabki hinda põlevkiviga kaasnev müstiline CO2 kvoot. Mida rohkem me sõltume “rohelisest” energiast, seda rohkem on taolisi perioode. Samas seni, kuni veel põlevkivist energiat toodetakse, on hind küll kõrge, aga vähemasti elekter on kõigi jaoks olemas… Teisalt tekitab ka suurem nõudlus kallima hinna. Lühidalt – hinnatõusus on süüdi rohepööre, millel (olgem ausad!) pole keskkonna… Loe rohkem »