1

Galerii: Elektrilevi avas Kullamaal ja Haapsalus uued alajaamad

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa majandus sai 2,5 miljoni eurose rahasüsti – võrgufirma Elektrilevi avas eile uued alajaamad Kullamaal ja Haapsalus.

Haapsalu ja Kullamaa alajaamade vahendusel saavad elektrit peaaegu pooled Läänemaa kodud ja ettevõtted. Imatra Elektri käidujuht Kaupo Kuurberg ütles, et firmal on Läänemaal umbes 18 000 klienti. Et väga suure osa Läänemaa elektrist tarbib Haapsalu, käib läbi uute alajaamade enam kui pool maakonnas tarbitavast elektrist.

Uued alajaamad lisavad töökindlust, aga annavad võrgufirmadele ka täiesti uusi võimalusi. Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend selgitas, et kui varem läks elektriliin lühisesse – kas tormi tõttu või mõnel muul põhjusel –, tuli kogu liin välja lülitada ja hakata rikkekohta otsima.

Kuurberg märkis, et siiani pidid kaks võrgufirmat vaidlema, kumma liin on lühises. Kullamaa alajaamast lähevad välja nii Elektrilevi kui ka Imatra liinid: Elektrilevi omad Raplamaa ja Imatra omad Läänemaa poole. Nüüd enam vaidlust pole, sest uue alajaama elektroonika näitab, kui kaugel alajaamast ja millisel liinil on katkestus.

Kuurberg ütles, et kindlamaks läheb ka Haapsalu elektrivarustus. Kui seni pidi rikke korral kogu linna välja lülitama, siis nüüd on rikkekoht täpselt teada ja remondi ajaks jäävad vooluta vaid katkise liini tarbijad.

Kullamaa alajaam asendab 2011. aastal maha põlenud alajaama. Kuurberg meenutas, et toona kulus võrgumeestel kuus tundi, ühendamaks Kullamaa piirkonna elektritarbijad Martna kaudu vooluvõrguga. Eesti Energia võrgufirmal läks omakorda nädal, et kohale tuua ajutine alajaam.

Fotod: Arvo Tarmula

alajaam imatra elektrilevi31 alajaam imatra elektrilevi30 alajaam imatra elektrilevi29 alajaam imatra elektrilevi28 alajaam imatra elektrilevi27 alajaam imatra elektrilevi26 alajaam imatra elektrilevi25 alajaam imatra elektrilevi24 alajaam imatra elektrilevi16 alajaam imatra elektrilevi17 alajaam imatra elektrilevi18 alajaam imatra elektrilevi20 alajaam imatra elektrilevi19 alajaam imatra elektrilevi21 alajaam imatra elektrilevi22 alajaam imatra elektrilevi23 alajaam imatra elektrilevi15 alajaam imatra elektrilevi14 alajaam imatra elektrilevi13 alajaam imatra elektrilevi12 alajaam imatra elektrilevi11 alajaam imatra elektrilevi10 alajaam imatra elektrilevi09 alajaam imatra elektrilevi08 alajaam imatra elektrilevi01 alajaam imatra elektrilevi03 alajaam imatra elektrilevi02 alajaam imatra elektrilevi04 alajaam imatra elektrilevi05 alajaam imatra elektrilevi06 alajaam imatra elektrilevi07

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pikker
Pikker

Aga kus on fotod töömeestest kes reaalselt oma kätega selle asja püstitasid!
Lindilõikajaid on küll jalaga segada!

wpDiscuz