Imatra Elekter tõstab veebruarist taas võrgutasu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Imatra esindaja Rudolf Penu (vasakul) ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm. Foto: Urmas Lauri

Imatra esindaja Rudolf Penu (vasakul) ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm. Foto: Urmas Lauri

Imatra Elekter tõstis tänavu 1. juunist võrguteenuse tasu keskmiselt 8,7 protsenti, praegusega võrreldes 23 protsendi võrra tõuseb võrgutasu ka tuleva aasta veebruarist. Ettevõte põhjendab võrgutasu tõstmist elektrihinna jätkuva kallinemisega.

Teisipäeval käisid Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm ja Imatra esindaja Rudolf Penu Haapsalu linnavalitsuses selgitamas, miks võrgutasu kallineb ning kuidas toimub järgmise aasta lõppu planeeritud Imatra Elektri ühinemine Elektrileviga.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rahvas valis ekre
1 aasta tagasi

Kuni kakad ja pissid riiki juhivad, pole lootust, et midagi odavamaks läheb 🙁
Valijad tegid saatusliku vea!

Naerukoht
1 aasta tagasi

Keegi kunagi lubas, et EURO hinda ei tõsta. Nüüd näeme selle vilju, mitte ei mõista miks neid poliitikuid veel vabaduses hoitakse. IMATRA võib võrgu tasu tõsta kuna elekter on kallim ja äkki odavast võrgust läheb see kaduma. Lubage olla sarkastilie
aga hinnatõusud Eestis on ammu üle võlli läinud ja EKRE võimule tulekuga saavad avalikuks Eesti rahva vastu sooritatud kuritööd! Muidugi kui vaadata REFI toetus% siis eestlastele meeldivad hinnatõusud (naerukoht)!

Leo
1 aasta tagasi
Reply to  Naerukoht

S.ttagi! Isa Mart, kes pidavat suurt pilti nägema, spinndoktor Martin loodab nii, ei tee vahet venel ja Ukrainal, kolistab poliitikule kohaselt ämbreid ja arvab ennast vist jumal olema.

Agu
1 aasta tagasi
Reply to  Leo

Millise partei valija teie olete herr Leo, see oleks huvitav teada, enne , kui edasi siin jututoas saaks arutleda teemade üle. Kui saladus pole muidugi.

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Agu

Aga millise partei valija ise olete?

Metsaelanik
1 aasta tagasi

Elektri hind on ju septembrist saadik langenud, nüüd on see universaalteenus vaat et börsihinnast kallim.

loogika
1 aasta tagasi

Kuna elektri hind on tõusnud, tõuseb võrgutasu?! Ei ole loogiline. Elektrilevi on riigiettevõte. Meeldetuletuseks, et aastaid maksis Läänemaa ka kõrgemat elektrihinda ja tollal Fortumi põhjendus oli see et investeeritakse võrkudesse.

''Kindlates kätes Eesti''
1 aasta tagasi

Nii peabki olema, sest see on turumajandus. Ja aastaid nautisite liiga odavat elektrit!

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Ja kõiges on süüdi venelased,süüdlane leitud ja kohe hingel kergem,et Euroopa idiootsustega edasi minna !

Seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Sarkasm või? Kui nad seda neetud sõda ehk tüli läänega poleks alustanud, oleks gaasi hind endine, sellest tulenevalt elektri hind endine jne…

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

Elekter kallines juba enne sõda, muideks…

No nii...
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Kas kalendri lugemisega jääd vahel hätta või?

A.R
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

Nemad alustasid või? Olge ettevaatlik, ka teine propaganda võib usutavana tunduda. Samas inimesed lihtsalt surevad ja see on tõesti kurb ja mõtetu.

Leo
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

Vene gaasi luti otsa riputas loll lääne euroopa ennast ikka ise ja vene gaasi enam odavalt ei saa. Isegi putleri peed lakkuv orban mitte.

Loogiline ju!
1 aasta tagasi

Matsirahvas ei saa aru väga lihtsast asjast: kuna liine mööda kulgevad nüüd kallimad elektrimolekulid (kuigi neid juurde ei teki, nad lihtsalt on nüüd erinevate asjaolude kokkulangevuse tõttu kallimad) muutub selle tõttu kallimaks kogu elektrivõrk. Imatra ei saa ju ometi peale maksta niigi peaaegu mitte millegi eest raha teenimisele-võrgutasu kasseerimisele, vaid on sunnitud samuti hinda tõstma!
Edu Imatrale!

Seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  Loogiline ju!

elektrimolekulid? ikka elektronid

Ei,
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

ikka molekulid. Kaja ise ütles. Kui nii kõrgelt tasemelt väidetakse, et molekul, siis nii see on.

Lihtsalt arvan,
1 aasta tagasi

et see on küll liiast! Mille eest tasu tõstetakse?!Tahaks kohe konkreetselt näha asju, mille eest tasu lisaks võetakse? Kas selline selgitus (konkreetne loetelu individuaalsel arvel, mitte umbmäärane üldjutt, et selle ja selle… ) ei ole kliendile lausa kohustuslik esitada, kui teile teenuse eest makstakse?!

Leo
1 aasta tagasi

Aga sa ära arva, lihtsalt arvuta, kõik asjad on kallimaks läinud, ka Imatra jaoks!

....
1 aasta tagasi
Reply to  Leo

Ha ha, just nii edasi teenida! Arvuta? Te peaks mõistma, et head kriisi ei lasta lihtsalt niisama raisku, kui selle paanika pealt teenida õnnestub.

isehakanud poliitik
1 aasta tagasi

Rudolf on tegija!

lõpuks
1 aasta tagasi

ometi, me ei saa ju sandikopikaid maksva võrgutasuga kunagi 5 rikkama riigi hulka, kas me tõesti sellist võrku tahtsime, puha auklik, mis see mõni kopikas juurde maksta ka ei ole, riina tuleb appi alati kui hüüda ja kui muu ei aita siis jumal aitab ikka, sest ta nüüd ju taarausku, aga võib ka juhtuda, et see võrguga püük lõppeb varsti ära kui rahvas hakkab õngemeesteks, sest nüüd on tekkinud võimalus ennast päikese käes soojendad ning tuulega jahutada, aga litsid mehed ikkagi need anija mehed

Edison United Electric Light Company
1 aasta tagasi
Reply to  lõpuks

hääleta EKRE poolt – nende populism on olulisem kui spekulantide kasum