Perearstid töötavad võimete piiril

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Arvo Hiie sai neljapäeval pereõe Marina Vasjuki käest kaitsesüsti. Foto: Malle-Liisa Raigla

Arvo Hiie sai neljapäeval pereõe Marina Vasjuki käest kaitsesüsti. Foto: Malle-Liisa Raigla

Läänemaa peretohtrid said sel nädalal kätte esimesed vaktsiiniportsud ja alustasid üle 80aastaste patsientide kaitsesüstimisega.

Kõlab hästi? Vaktsineeritava jaoks küll – tohter helistab, lepib aja kokku, patsient läheb kohale ja saab sutsaka õlavarde. Arstide elu aga on koroonaaeg tundmatuseni muutnud – teadmatus, kas ja millal saabub järgmine ports vaktsiini, pidev ületunnitöö, ka laupäeviti, ja lõputud telefonikõned.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ni ongi
3 aastat tagasi

Praegu ongi selline aeg, et arstid ja kogu med. personal töötabki võimete piiril, sest nii on vaja.Jõudu neile.

tuvisitt
3 aastat tagasi

Ats enam tina ei pane ja nüüd nõelaotsas nagu pildilt paistab?:))

Sputnik
3 aastat tagasi

Huvitav, milliseid piire need perearstid siis kompaksid, kui peaksid peale päevase valve veel öisesse valvesse minema ja siis veel järgmisel päeval ühe tööpäeva otsa tegema – ja nii 4-5 korda kuus. Seda kõike ikka tavatööpäevadele lisaks. Aga just see on praegu haiglates töötavatele inimestele reaalsus.
Nii et kui ühe täiendava vaktsiinisüsti tegemine on perearstidel võimete piir, siis tuleks neil tõsiselt mõelda ametivahetusele.

tänu tundega
3 aastat tagasi

Olen väga tänulik oma arstile ja kahele armsale õele Merilinile ja Nadjale, kes nii südamlikult ja täpselt täna tegid Moderna süste eakatele inimestele. Dr.Raag jälgis patsientide enesetunnet peale süsti ja lubas siis 15 min. pärast ära minna. Töö oli hästi organiseeritud ja labimõeldud. Suur tänu ja palju tervist neile.

Harald
3 aastat tagasi
Reply to  tänu tundega

dr. Raag on super arst

noh
3 aastat tagasi

Haapsalu perearstid küll ületunde ei tee,ei maksa halada,seda me teame kõik.Ju see jutt käib sellepärast,et vaktsineerimise eest tahetakse lisatasu,kui natuke tuleb tööd juurde,kohe kisa lahti.Perearsti juures teevad ju suurema töö ära õed,kes on väga tublid ja abivalmid.

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Arstid teevad oma tööd aga poliitikud ainult hämavad ! Astra zeneka algul saksas alla 55 aasta meil kuni 65 siis järsku nädal aega hiljem võetakse vanusepiirang maha ? Kust tulid need uued andmed,või lihtsalt vaktsiini ei jätku siis süstime ka ilma tõestatud andmeteta ? Samas vene vaktsiini menetleme ja see võtab aega suveni ?
Kas Euroopa kõrgem juhtkond põeb veel mingi hullemat haigust kui COVID ?

Seda et
3 aastat tagasi

Eesti meedia tipptase hala ja negatiivsuse levitamine!

kummaline maailm
3 aastat tagasi

Meie tervishoiusüsteemi juures ongi kummaline see, et ajal, mil tohutud summad valatakse betooni, on puudus arstidest, mitte hoonetest. Tallinnas kerkib üks med.keskus teise järel ning planeeritakse veel hiigelsuurt mitmesajamiljonilist haiglat. Kas see vähendab ravijärjekordi, kui ei jätku arste, kes seal töötaks? Absurd!

kummaline maailm
3 aastat tagasi

Või on mitmekuised järjekorrad eriarstide juurde kunstlikult tekitatud, et inimesed kasutaksid pigem tasulist arstiabi? Julm!

kellukas
3 aastat tagasi

Toetage arste ja òdesid.

kellukas
3 aastat tagasi

Mina