Rocco Mõtt mängis Eesti koondise koosseisus Luksemburgi vastu

Rocco Mõtt mängus Luksemburgi vastu. Foto: Albert Krier
Rocco Mõtt mängus Luksemburgi vastu. Foto: Albert Krier

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kasvandik, praegu Premium Liigas Pärnu JK Vapruses mängiv Rocco Mõtt esindas Eestit kahes kohtumises Luksemburgi vastu.

Eesti U18 rahvuskoondis mängis kaks kohtumist Luksemburgi U19 meeskonna vastu Colmar-Bergis. Esimene kohtumine õnnestus noortel eestlastel 2:2 viiki mängida. Teises kohtumises tuli aga tunnistada kiirete ja tehniliste vastaste 4:0 paremust.

Rocco Mõtt mängis viigiga lõppenud kohtumises 66 minutit, teises mängus jagus talle mänguminuteid 45.

Koondise peatreener Indrek Koser jäi Rocco Mõtti panusega rahule.
“Rocco puhul tõstaksin eelkõige esile noore sportlase suhtumist. Väga tõsise suhtumisega jalgpallur. Temale saab alati kindel olla. Vastased olid kiired ja mängisid taktikaliselt hästi, Rocco sai aga väga hästi hakkama,” ütkes Koser.

Kuna Rocco mängib teist aastat Pärnu JK Vapruse eest Eesti meeste meistriliigas, tõi ta sellega seoses kohe välja ka tähtsa poole. “Oli väga vajalik, et sain kaks ülihead mängu rahvusvaheliselt ka enda vanuste vastu. Sain meeletult enesekindlust, tean oma taset rääkis Mõtt.

Eesti meeste meistriliigas hetkeseisuga 27 kohtumises platsil käinud noormees pääses selles liigas väljakule esmakordselt eelmisel hooajal ja seda juba 16 aastaselt. Ta on meeste kõrgeimal tasemel hästi hakkama saanud.
“Võtan just sellistest vajalikest mängudest tulevikuks ka meistrliigasse kogemuse kaasa” ütles noor keskväljamees.

Nüüdseks on Rocco Mõtt olnud kõigi, nii Eesti U15, U16, U17 kui ka U18 koondistega seotud. Koondise särgi on ta selga tõmmanud erinevate koondiste sõpruskohtumistes, liigamängudes, klubidega peetud sõprusmängudes, kui rahvusvahelistes mängudes.

Rocco Mõtt alustas jalgpalluriteed Lihulas, Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis, kus treenis alates kuuendast eluaastasest saadik, kaheksa aastat. Edasi viis teda sporditee Pärnu JK Vapruse treeningutele.
Oma esimest koduklubi on ta Eesti noorte meistrivõistlustel esindanud neljal aastal ja 52 mängus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass1.
5 aastat tagasi

noormehe nimi on Rocco. tema vanematel oli tublisti fantaasiat !