Alkoholi jääknähtudega roolist tabatud minister Aab astub tagasi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

 

Jaak Aab. Foto wikipedia

Keskerakondlasest riigihalduse minister Jaak Aab teatas täna, et jäi märtsikuus autoroolis alkoholi jääknähtudega politseile vahele ja astub ametist tagasi.

“Olen alati lähtunud põhimõttest, et väiksemagi kahtluse korral tuleb alkoholi tarvitamisele järgnenud hommikul autorooli istumist vältida. Paraku usaldasin ma 11. märtsi keskpäeval Tartust koju sõitma asudes oma head enesetunnet, mis hiljem osutus ekslikuks. Tagantjärele tarkusena oli tegemist kahekordse veaga, sest ületasin lubatud kiirust sõites 50 km/h alas 73 km/h. Ühtlasi tuvastas politsei mul alkoholi tarvitamise tunnused ehk nii-öelda jääknähud. Minu väljahingatavas õhus tuvastati alkoholisisaldus 0,14 milligrammi liitris, mis tähendab 0,28 promilli veres,” teatas Aab.

“Kahetsen juhtunut väga sügavalt ning ma ei püüa ennast kuidagi õigustada. Olen oma raske õppetunni saanud ning kutsun kõiki autojuhte vähimagi kahtluse korral mitte rooli istuma. Alkoholi tarvitamise tunnustega rooli istumine on vastutustundetu kõigi kaasliiklejate suhtes ning sellisele käitumisele puudub igasugune vabandus.

Avalikustasin juhtunu nüüd, kuna mulle tehti eelmise nädala alguses teatavaks väärteomenetluse otsus, mille alusel määrati mulle karistuseks üks kuu juhtimisõiguse peatamist. Ma ei vaidlusta otsust, vaid tunnistan oma süüd. Ma ei avalikustanud juhtunut samal hetkel, sest ei soovinud oma käitumisega varju heita riigi eelarvestrateegia aruteludele. Samuti on mul kahju, et paratamatult toob see kaasa mainekahju valitsusele ja minu koduerakonnale.

Vabandan Eesti inimeste ja oma ametikaaslaste ees. Tänan valitsust hea koostöö ning tugeva meeskonnavaimu eest – ühiselt sai Eesti jaoks väga palju olulisi küsimusi lahendatud. Olen rahul, et haldusterritoriaalne reform sai edukalt lõpuni viidud, algatasime töökohtade maakondadesse viimise ning riigi eelarvestrateegia arutelude käigus said kinnituse nii riigimajade programm kui ka regionaalprogrammide käivitamine Ida-Virumaal ja Kagu-Eestis.

Teavitasin peaministrit oma otsusest ametist lahkuda laupäeval ning vestlesin sel teemal esmaspäeval erakonnakaaslastega. Esitasin täna tagasiastumisavalduse.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mina
6 aastat tagasi

TRA Karistus siis 1 kuu juhtimisõiguseta????????????? Raadios muretsetakse tema ja perekonna pärast ,mis küll neist saab ,kuna ta ju riigikokku ei saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaKorralik oy jesti vabariik Kus kõik on võrdsed!!!!RIIGIKASSASE mitte pennigi????? Jääb vahele tavakodanik jääb juhtimis õigusest aastax maksab riigikassase vähem1000 eurikut ja kedagi ei niku kas tal pere saab söönuks jne

einoh
6 aastat tagasi

Ei tahtnud varjutada…..11.märts kohe oleks ausalt pidanud avalduse esitama!Nüüd on vari heidetud.Ja selliseid on riigikogulaste või ministrite hulgas?Loodetavasti rohkem mitte?Tallinn-Tartu maantee,oh õudust.

kirb
6 aastat tagasi

tundub, et kõva jooma oli, hommikul kulistas õlle veel otsa vbl, aga kiiruse ületamine sai saatuslikuks ja pandi puhuma ka, muidu oleks tal suva olnud arvatavasti.

peep
6 aastat tagasi

Ega kaine mõistusega inimene sellseid lolle otsuseid ei langeda