Jaak Aab: maksude optimeerimisest, kedagi solvamata

Riigikogu liige Jaak Aab (SDE)

Taaskord on kerkinud küsimus, kas kõik ettevõtted ja juriidilised isikud maksavad läbipaistvalt ja ausalt makse. Maksude optimeerimist on juba ammu hakatud nimetama OÜ-tamiseks. See mõiste pole kindlasti kõige parem ega õnnestunum. Rõhuv enamus ettevõtjaid maksavad makse ausalt, olgu nad siis OÜ-d, FIE-d, AS-d või mõned muud juriidilised isikud. Seepärast pole päris korrektne ega õige kasutada OÜ-tamise mõistet, mis kipub sildistama just osaühinguid, kellest kindlasti enamik on tublid ja ausad maksumaksjad. Samas on kõigi juriidiliste isikute seas neid, kes üritavad maksuseaduste halli ala ära kasutada ja erinevate skeemidega makse optimeerida.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elisa
1 kuu tagasi

Mrs. Doubtfire 2. ?

tuntud
1 kuu tagasi

maksude optimeerija oli kunagi lühikeseks ajaks rahandusministriks saanud tõnis, uhkustas veel sellega ajakirjanduses, et kasutab ottshore ja muid palmisaarte võimalusi riiki petta

uskmatu
1 kuu tagasi

Miks makse maksta eestis,kui võiks raha kohe kanda mõne ukraina oligarhi arvele ?

Vot siis
1 kuu tagasi

Põnev on see, et isik, kes ainuisikuliselt on keeranud tuksi Eesti teatud valdkonn tööstuse arengu tegionaalarengu ministrina, võtab sõna teemade, milles ise on negatiivne otsuste tegija. Sotside tase ongi see, kui oma ridadesse võetakse saamatu ehk ainult ullike valib sotse. Aab on ere musternäide poliitikust, kellel on mölapidamatus, aga see eest puudub jutu sisu ja mõistus. Eesti põhiprobleem on inimliku lolluse massiline levik ühiskonnas ja see on kurb.

pankade advokaat
1 kuu tagasi

maksuraha keerutatakse ju meie pankades