Aab soovitab koolidel jätkata distantsõppega kuni vaheajani

Haridusminister Jaak Aab. Foto: Arvo Tarmula

Haridus- ja teadusminister Jaak Aab soovitas koolidel hoolimata õpilaste kojusaatmisest koroonaviiruse leviku piiramiseks jätkata distantsõppel kuni jõuluvaheaja alguseni. Samas ütles ta, et ministeerium saadab neljapäeval koolidele täpsema käitumisjuhendi.

„Kindlasti soovitan jätkata distantsõppega,” ütles Aab neljapäeval „Terevisioonis”. Tema sõnul on koolipidajal suhteliselt lai valikuvõimalus, kuidas hariduse andmist jätkata. Võimalik oleks näiteks järgi aidata neid õpilasi, kellel kevadel või ka sügiseste katkestuste ajal on tekkinud lünkasid või raskusi, märkis minister.

Küsimusele, kes kooli töö osas otsuse peaks tegema, ütles Aab, et see on koolipidaja ja kooli juhtkonna otsus ning kui otsustatakse juba 14. detsembrist vaheaega alustada, siis tuleb ka öelda, millal need päevad järgi tehakse, ilmselt siis jätkates kooli pikemalt juunis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
näeks
3 aastat tagasi

haridusministrina kedagi innovaatilist, julget, kes on väga häsi kursis ja ülikoolidega,sest ülikoolid vajavad ikka tugevaid muutusi.

Mõte
3 aastat tagasi

Jah, tundub vastutuse kantimisena! Istume aga rahulikult kõrgetel ametipostidel ja võtame nn vastutuse eest vastu ulmelisi töötasusi, aga vastutagu madalapalgalised, et hiljem oleks hea näpuga viibutada, et mina ju……

Peter
3 aastat tagasi
Reply to  Mõte

Just, kui on vaja tõestada, et koroona 22.00 .. 6.00 ei levi, ujumisbasseinis ei levi, spaas ei levi siis kõik tœestavad. Kui on vaja viirus kontrolli alla saada siis peab tulema kapi tark ütlema .. endil mõistus otsas. Mis te olete nii viletsad, kui koroonat ei korja poleks ju teemat .. läti president ütles œigesti .. hybriidsœda.

braavo
3 aastat tagasi

Seda juttu nimetatakse hariduselu juhtimiseks! Tehke, nagu tahate, nagu soovite, mina soovitan………

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  braavo

Mida ta siis tegema peab? Hüplema ? Kui koolipidaja on KOV ja osad aineõpetajad arvestavad vaid riigieksamite vaatevinkli järgi. Eksamiainetes võib- olla ongi probleem kui minnakse distantsõppele.

Muide .. distantsõppel peab õpilane enda osalust tunnis kinnitama arvutikaamera abil , vastasel juhul märgitakse ta puudujaks. Ometi E riigis suur osa raiub siiani, et E valimised on turvalised ja “pimekohting” sobib igati. Ometi kooli ei sobi. Nonsens!

ühed nii ja teised naa
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Kui hüplemine aitab kuidagi kaasa organiseerimisele ja selge sõnumi saatmisele, eks tuleks seda ka teha. Paraku see ei aitaks. Keegi pole ju väljendanud, et minnakse distantsõppele, segadus ja teadmatus.