Detsembri esimeste päevadega on Läänemaale lisandunud 22 töötut

Töötukassa. Foto Arvo Tarmula
Töötukassa. Foto Arvo Tarmula

Novembri lõpus oli töötuna registreeritud 51 401 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 7,9%. Võrreldes oktoobriga on registreeritud töötuid 2,9% rohkem, kasv on võrreldav eelmise aasta novembriga.

Läänemaal oli novembri lõpu seisuga registreeritud 686 töötut, mis on 9. detsembriks tõusnud 709 töötuni. Töötuse määr on Läänemaal 8%.

Töötukassa kommunikatsiooninõuniku Lauri Kooli sõnul on tegemist kuu alguse fenomeniga. „Paljud lepingud lõppevad kuu lõpus ja kuu alguses tullakse arvele,” ütles Kool.

Kool lisas, et selle kuu esimeste päevadega on arvele juurde tulnud 49 inimest ja arvelt maha läinud 27.

Novembri jooksul tuli töötukassas arvele 104 inimest ja töö leidis 95 inimest.

Kollektiivsete koondamiste teateid pole Läänemaale viimastel kuudel lisandunud.

Uusi töötuid registreeriti novembris 7 642, mida on vähem kui oktoobris. Töötukassa abiga asus novembris tööle või alustas ettevõtlusega 4 794 inimest, mida võrreldes oktoobriga on rohkem. Registreeritud töötuse määr oli novembri lõpus kõrgeim Ida-Virumaal (12,9%) ning madalaim Jõgevamaal (5%). Novembri jooksul tõusis Läänemaa töötute arv nelja võrra.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments