Lähikontaktsete pereliikmete isolatsiooniaeg võib lüheneda nädalale

Testimispunkt Rannarootsi keskuses. Foto: Urmas Lauri
Testimispunkt Rannarootsi keskuses. Foto: Urmas Lauri

ERR-i andmetel võiks terviseameti ettepanekul koroonasse nakatunud pereliikmega kokku puutunud vaktsineerimata lähikontaktsed jääda edaspidi kümne päeva asemel seitsmeks päevaks eneseisolatsiooni. Valitsus võtab otsuse vastu neljapäeval.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles, et kümnepäevane eneseisolatsiooni nõue pereliikme nakatumisel pole ilmselt mõistlik. ERR-i andmetel võidakse see lühendada seitsmele päevale.

Riigihalduse minister Jaak Aab ütles, et kuna ekspertide hinnangul avalduvad omikroni sümptomid varem, siis ei peaks väga pikka isolatsiooni nõudma.

„Kui on väga palju nakatunuid, kes peavad jääma koju ja ei saa tööle minna, lisaks lähikontaktsed, kes peavad jääma isolatsiooni – kui see juhtub pikaks ajaks, siis võib tekkida teatud sektorites, ettevõtetes, hoolekandes või ka tervishoius probleem, et ei ole lihtsalt töötajaid tööl. Ja see on tõsine mure,” lausus Aab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jurist
2 aastat tagasi

Naeruväärsed nõudmised tänaseks- neid ei täida enam ammu mittekeegi.

Priit
2 aastat tagasi

Uued ajad-uued kombed. Kas keegi on kokku lugenud, kui pikalt näiteks Joala kuju juba eneseisolatsioonis on Viljandis, ning kellega eelnevalt taies kokku puutus? Teaks hoiduda…