Peaminister rahuldab minister Jaak Aabi tagasiastumispalve

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula
Peaminister Jüri Ratas. Foto Arvo Tarmula

Peaminister Jüri Ratas võttis vastu riigihalduse ministri Jaak Aabi tagasiastumisavalduse ja annab selle edasi president Kersti Kaljulaidile. Uue ministri nime teeb peaminister teatavaks lähinädalatel pärast seda, kui Keskerakonna juhatus on kandidaadi oma koosolekul kinnitanud.

Minister Jaak Aabi tagasiastumise põhjuseks on auto juhtimine alkoholi tarvitamise tunnustega ning sellega kaasnenud lubatud sõidukiiruse ületamine.

„Võtsin riigihalduse ministri Jaak Aabi tagasiastumisavalduse vastu väga raske südamega. Paraku pole siin teist valikut. Taoline teguviis ei ole lubatav ühelegi sõidukijuhile. Minister Jaak Aab on teinud juhtunust tõsised järeldused, mida näitab tema riigimehelik otsus ametist lahkuda,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

„Ühtlasi on see oluline sõnum kõigile liiklejatele. Vähemagi kahtluse korral tuleb enne rooli istumist alkomeetri abil veenduda, et eelmisel õhtul tarvitatud alkohol on organismist väljunud.

Soovin Jaak Aabi riigihalduse ministrina tehtud väga hea töö eest südamest tunnustada. Ta juhtis oma valdkonda suurte reformide ajal silmapaistva põhjalikkuse ning asjatundlikkusega. Jaak Aab oli kogu valitsusele suureks toeks mitte ainult oma valitsemisalas, vaid panustas endise sotsiaalministrina tugevalt ka tervishoiu- ja sotsiaalvaldkonnas.

Minu eesmärk on esitada lähinädalatel uus kandidaat riigihalduse ministri ametikohale kõigepealt Keskerakonna juhatusele ning seejärel avalikkusele.“

Vastavalt vabariigi valitsuse seadusele on peaministril aega edastada presidendile ministri tagasiastumisavaldus ühe kuu jooksul. See aeg on ette nähtud uue ministri leidmiseks. Ministri nimetab ametisse president peaministrilt sellekohase ettepaneku saamisest kolme päeva jooksul. Uus minister astub ametisse ametivande andmisega riigikogu ees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ordenit väärt ehk
5 aastat tagasi

Aab sai nüüd üleöö riigimeheks.

Kübe
5 aastat tagasi

Kohati jääb mulje, et riiki juhitakse ka kerges joobes.

Juss
5 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Pigem ikka lausa kriminaalses joobes.