Lääne- ja Pärnumaa noortekeskused said ligi 18 000 eurot toetust

Lääne Elu

info@le.ee

Linnamäe noortekeskus sai toetust projektile “Alustame nutikalt”. Foto Arvo Tarmula

Seitse Lääne- ja Pärnumaa noortekeskust sai Eesti Noorsootöö Keskuse (ENTK) korraldatud avatud noortekeskuste projektikonkursil ligi 18 000 eurot tuge noortele paremate võimaluste pakkumiseks.

Toetuse saavad neli Läänemaa ja kolm Pärnumaa projekti kogusummas 17 687 eurot.

Projektide hindamiskomisjonis osalenud ENTK peaeksperdi Agne Adleri sõnul paistavad toetuse saanud projektid silma oma varieeruvuse poolest. “Toetatud projektide hulgas on näiteks nii digipädevusi kui käelisi oskusi arendavaid ettevõtmisi, aga ka näiteks muusikalisi, kultuurilisi ja sotsiaalseid oskusi arendavaid tegevusi,” ütles Adler.

Näiteks viiakse Linnamäel ellu nutiprojekt „Alustame nutikalt“, mille käigus luuakse kaasaegsete digilahendustega võimalus noortele ühistegevuseks, omaalgatuseks ning loovuse arendamiseks. Muuhulgas saavad noored osaleda heal tasemel koolitustel, mille käigus õpitakse veebilehe loomist (sh blogi/digilehe pidamist), fotograafiat, video- ja fonotöötlust, teadmisi autorikaitsest ning võetakse kasutusele uusi rakendusi.

Are Avatud Noorekeskus viib aga ellu projekti „Are noored tänavamuusikud“, millega soetatakse eksootilised muusikainstrumendid, mis ei vaja kasutamiseks tingimata eelnevat muusikaõppe kogemust. Nende hulgas on näiteks Nepali šamaanitrumm, Tiibeti kausid, Bali vihmapill ja Austria HAPI Drum.

Avatud noortekeskuste projektikonkursile laekus üle Eesti kokku 156 taotlust, neist 134 tavaprojekti ja 22 nutiprojekti kategoorias. Saabunud taotlustest 18 esitasid esmataotlejad.

Pärnu- ja Läänemaal avatud noortekeskuste projektikonkursiga rahastuse saanud projektid: 

Linnamäe avatud noortekeskus koostöös Haapsalu kutsehariduskeskuse, Oru kooli ja Astehn OÜ-ga – “Alustame nutikalt!”, 6497 eurot

Haapsalu noorte huvikeskus (Kastani ANK) – “Kastani ANKi noorte ümarlaua ideed reaalsuseks!“, 2160 eurot

Haapsalu Wiedemanni avatud noortekeskus – „Oled see, mida sööd“, 1705 eurot

Lääne-Nigula valla noortekeskus – üritustesari “Piljardiõhtud” Taebla avatud noortekeskuses, 1600 eurot

MTÜ Lõpe noored – „Kokakunsti võimaluste loomisega noorte mitteformaalse õppe mitmekesistamine“, 2950 eurot

Are avatud noortekeskus – „Are noored tänavamuusikud“, 2160 eurot

MTÜ Paikuse avatud noortekeskus Panoke – „Ise tehtud, hästi tehtud“, 615 eurot

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments