Postimees: Neeme Suur on leppinud Lihula kaotusega

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Nõva päevakeskus (71) Neeme Suur

Neeme Suur. URMAS LAURI

Postimees kirjutab, et Lääne maavanem Neeme Suur on leppinud Lihula ja Hanila valla liitumisega Pärnumaaga.

Lääne maavanemat Neeme Suurt maakonna kahanemine ei rõõmusta, samas võtab ta seda paratamatusena, märgib ajaleht. "Eks peab õppima siis arvestama pisut vähemate inimeste ja väiksemate mõõtudega," ütleb ta.

Maavanem tunnistab, et pärast haldusreformi muutub praeguste maakondade vajalikkus veelgi küsitavamaks. «Selge on see, et pärast haldusreformi suureneb kohaliku elu korraldamisel kohalike omavalitsuste ja väheneb maakonna roll.»

Haapsalu ja Pärnu vahele jääva Lihula inimestel on ajalooliselt tihe seos ka Pärnuga. Suur toob näite, et suuremaid asju on käidud ostmas ikka Pärnus, mis on ka Haapsalust mitu korda suurem linn. Ametlikud käigud on aga seni tehtud Haapsallu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tolle
7 aastat tagasi

Suvel käisin Vändras ja P-Jaagupis. Väikwsed armsad vanainimeste külad.

kont
7 aastat tagasi

See on mingi absurdne maade jagamine, mis praegu toimub. Ühed maakonnad söövad teised peaaegu paljaks. Ja naiivne oleks arvata, et nüüd Lihula hakkab Pärnumaa koosseisus õitsema. Kui Läänemaa all on Lihula arvestatav teine keskus ja maakonna lõunaosa keskus, siis Pärnu all muutub veel hullemaks ääremaaks. Pärnul on teised prioriteetsed piirkonnad nagu Vändra, Kilingi-Nõmme, P-Jaagupi, siis Lihula nüüd kindlalt selleks ei saa. Jutt, et suuremateks ostudeks sõidetakse Pärnusse pole põhjus lahkulöömiseks. Tahaks näha, kui kiiresti te seal Pärnus arsti juurde saate. Ootate nagu Tallinnas mitu kuud. Igatahes Haapsalus on kõik tähtsamad arstijärjekorrad mõni päev kuni mõni nädal. Tallinnas ootavad inimesed 4… Loe rohkem »

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  kont

No need seal teisel pool Matsalut on aastatuhandeid omaette olnud. Juba muinasajal oli see nii

einoh
7 aastat tagasi

probleem ongi selles, et kõik muudkui lepivad ja lepivad, lollustele ja kuritegudele tuleks ikka vastu hakata, muidu nagu lambakari, aetakse ja aetakse

vaatleja
7 aastat tagasi

Miks ainult Lihula? Kullamaal on ühinemise rahvaküsitlus nädala lõpus. Kui enamus Kullamaa valla elanikest arvab, et ühinemine on õigem Märjamaaga on ka praegune Kullamaa vald Raplamaa osa!

Lõuna-Läänemaalt
7 aastat tagasi

Olen terve elu olnud Lääne Elu lugeja ning mind jääb Läänemaa eluolu huvituma ka peale liitumisi. Geograafilises plaanis ei muutu ju midagi, kuid kas üleminevad vallad saavad ka tulevikus vähemalt sarnast kajastamist meie armastatud lehes? Kahtlen, sest tegemist ju siiski suures plaanis maakonna uudistele suunitletud väljaandega. Eks uudiseid ikka ju tuleks, aga persoonilood ja väiksemad nupukesed vast jäävad olemata? Sellest oleks küll kahju. Mida Teie arvate, austatud toimetus? Kas Lääne Elust jääb ka peale ühinemisi kogu Läänemaa ajaleht, nagu ta praegu on või on oodata siiski muutusi? Peab hakkama Pärnu Postimehele keskenduma? Arvestades Pärnumaa (ning just Pärnu) suurust ja sealset… Loe rohkem »

Väga suur
7 aastat tagasi

Ega pole plaanis tagasi astuda? Läänemaale oleks kasulik, kui sa mingiks ministriks saaksid. Saaksime siia äkki normaalse inimese. Sul endal ju vahet pole, on see haridus-, välis- või peaministri portfell, saad kõigega hakkama.