Mikk Salu: Edgar Savisaar on Eesti meinstriim poliitika läbikukkumine

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Edgar Savisaar. Foto. Arvo Tarmula

edgar savisaar arvo tarmula

Edgar Savisaar. ARVO TARMULA

Võib otsida vabandusi, süüdistada ühte või kedagi teist, aga eelkõige tuleb vaadata peeglisse: Edgar Savisaar on Eesti meinstriim poliitika läbikukkumine, kirjutas ajakirjanik Mikk Salu Eesti Ekspressis.

„Peavoolust“ vaadates tundub Savisaare esindatud alternatiiv kummaline või otseselt vale. Aga Tallinnas Tondiraba jäähallis Keskerakonna kongressil oli Keskerakonna paralleelreaalsus täitsa päris reaalsus. Kui saalist kostis, et Edgar Savisaar on Püha Mees (nagu teatas Heimar Lenk) ja et Edgar Savisaar on Eesti Mooses (nagu teatas Savisaar ise), siis progressiivsed eksperdid kihistavad omavahel naerda, aga kaks hallipäist naist paar istekohta minust eemal sosistasid omavahel: „Õige. Õige. Õige. Õige.“

Savisaar on Eesti meinstriim poliitika (Reformierakond, IRL, sotsiaaldemokraadid) läbikukkumine. Ma ei taha irvitada nende kahe hallipäise naise andumuse üle. See kõik on nii tüütu. Me oleme seda kõike kuulnud kümneid kordi. Aga samamoodi tüütud on ka teiste parteide sõnavõtud. Nagu täna Savisaare peetud kõne kohta. Putini retoorika (Margus Tsahkna).

Keskerakonda toetab praegu umbes kolmandik Eesti valijatest. Kui lisada EKRE, keda toetab umbes kümnendik, siis läheneb salongikõlbmatute arv varsti juba pooleni Eesti valijatest.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
X
8 aastat tagasi

Kuule sina Mikk Salu küsi kooli raha tagasi ja see taat ole üldse vait teie ei ole Eesti jaoks midagi ära teinud olen sellest veendunud.

Vabamöla Ajakirjanik
8 aastat tagasi

Võib juhtuda, et kui Savisaar areenilt kaob, siis laguneb see erakond hoopis ja seega kaoks meie poliitikas opositsioon. Kaotaks kogu Eesti, kahjuks.

Taat
8 aastat tagasi

Küll tuleb ka Kadri aeg, Edgari koht on ajaloo prügihunnikus.

to juts 19.18
8 aastat tagasi

Arvan, et sa mõtlesid Kadri asemel Karilaidi. Edgar praeguses situatsioonis ei taha Kadri nime kuidagi suhu võtta.

to+juts
8 aastat tagasi

Ehk on sedasi,et Edgar näitab Tõotatud maa asukoha kätte ning Kadri jt.aitavad sinna kohale saada.

to juts
8 aastat tagasi

Sellest oleks kahju.

Juts
8 aastat tagasi

Kui Edgar on püha mees, nagu viimase ustav jünger Heimar Lenk väitis, siis oleks Edgar enda võrdluses Moosesega pidanud teadma, et Moosese juhtimisel ei jõudnud Tõotatud Maale ei Mooses ega tema rahvas.

Taat
8 aastat tagasi

Edgari poolt 14% vastanuist, Kadri poolt 86%- need arvud räägivad ise juba, kelle poolt tegelikult rahvas on.

Tondile
8 aastat tagasi

Mida sa räägid? Piirid juba ammu lahti.

Tont.
8 aastat tagasi

Ma pole kunagi håàletanud hr. Edgari poolt vòi vastu. Kùll aga alati sotside vastu. Sest Ossinovski tahab tòsta igal pool makse ning kòik piirid avada…