Jaanus Karilaid: Haapsalu ujula kõigepealt, uus haldushoone ootele!

Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu linna tegutsemine paistab teiste omavalitsuste taustal silma kiiruse, konkreetsuse ja tulemuslikkusega. Kui oleksime jalgpallihalliga venitanud, siis oleks täna see üle 3 miljoni kallim ning me poleks võimelised seda finantsiliselt rajama. Täna on hall täis tegutsemislusti!

Sama lugu peatänava, üürimaja või lõiguga metsatänavast. Need kõik on linna edasi viinud. Metsa tänav lõpuni ehitada vajaks linnakassast ca 1.5 miljonit. Samuti vajab miljoneid Lihula maantee kui ka viadukt ise. Väikseimaid tänavaid ja lõigukesi on linnas küll, mis vajavad remonti ja silumist.

Kahjuks pole aga ikka veel omavalitsusi mõistvat keskvalitsust, vaid käibemaksu tõusuga 24 protsenti viiakse linnakassast välja aastas nüüd eelmise tõusuga kokku ca 400 000 eurot. Ratase suurest panusest omavalitsustele on saamas nostalgiline minevik, uut ja arengut toetavat valitsust tuleb oodata kolm aastat. Järelikult on meie laual selged valikud kuna ressurss on täna äärmiselt piiratud.

Ühel kaalukausil on ca 5 miljoniline uus haldushoone, teisel kaalukausil ca 5 miljoniline rekonstrueeritud ujula. Kuigi uus haldushoone kaunistaks linna, siis esmane on korda teha meie ujula. Haapsalu ujula ja saunade positiivne mõju tervisele on maakondlikult tuntud tõsiasi.

Kõike korraga tänases valitsuse loodud kehvas majanduskeskkonnas ja ajaaknas ei saa ning lähtume põhimõttest – teeme kõik vajaliku aga õiges järjekorras. Tasakaalukat ja klaari otsust kolleegidele nii volikogus kui linnavalitsuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taat
1 tund tagasi

Seal veeekeskuses nad peale ajakirja lugemise muud ei teegi. Pole ime et kõik haiseb ja mustus on
Sellepärast ei käigi seal

Vahi aga
2 tundi tagasi

Poliitprostitutsioon ei soosi väärtuspõhise maailmavaatest kinnipidamist. Seega sõnade asemel peaks rändav poliitik tegusid tegema, aga eks kommunaalpoliitika KOVi tasemel on ebapädevatele raske. Valija haugimälu ning kivilinna tegu on kahjuks kurbloolisus.

konn
3 tundi tagasi

Saun isegi haiseb kuse järgi, ega sinna eriti tahagi minna, aga ujuda tahaks küll puhtas veekeskuses. Linnaisade jaoks sobiks väga hästi ka remonditud praegune hoone, poleks sel viga midagi, aga lihtsalt harjutud rahva raha laristama. Karilaiul õigus 100%.

Korralik
5 tundi tagasi

Ei külasta juba ammu seda ujulat,ehitage uus
Kõik on räpane ja kollektiivil paistab täiesti ükskoik olevat. Lapselaps käis hiljuti ja ainus kogemus mille sai oli ebameeldiv räuskamine vetelpäästjalt ja haisvad koristamata wcd
Külastame Hestiat, puhas ja meeldiv, hinnavahegi pole suur

nii ongi
2 tundi tagasi
Reply to  Korralik

et raha rihib?!

otsused
5 tundi tagasi

sõltuvad sellest, kui palju füüri kellegi otsust mõjutab