Lihula maanteele varjupaika ei tule

Endises mööblipoes Lihula maanteel algas remont ehitusluba taotlemata. Foto: Urmas Lauri

Endises mööblipoes Lihula maanteel algas remont ehitusluba taotlemata. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavalitsus tühistas varjupaigateenuse hanke, mis tähendab, et Lihula maanteele endisesse mööblipoodi varjupaika ei tule. Hanke võtja lubas otsuse kohtusse kaevata.

Hanke tühistamiseks oli linnavalitsusel mitu põhjust. Ühelt poolt on teenuse osutamine veninud ebamõistlikult kaua, teiseks pole ruumid nõuetekohaselt ümber ehitatud ning kolmandaks on ümbruskonna inimesed ja asutused varjupaigale vastu. Hanke võitnud ja varjupaika Lihula maanteele planeerinud MTÜ hinnangul see aga nii pole.

Varjupaigateenuse hanke võitis veebruaris Pärnus tegutsev MTÜ Sotsiaalne Kaasatus. Kuna ettevõttel polnud ruume, anti talle teenuse osutamisega alustamiseks ajapikendust. Viimane pikendus oli 13. juunini, mis tähendas, et reedel pidanuks uus varjupaik tegutsema hakkama.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oraa Kel
3 kuud tagasi

Tore,et terve mõistus seekord võitis ! Aga need mtü d on mõnikord väga kangekaelsed rahva arvamus neid ei kõiguta…..

IRW PRO
3 kuud tagasi

Urraa.

Orjapidaja
3 kuud tagasi

Orjad on kohal+igaaugu satikad põlisest Pärnu oblastist
Jumal õnnistagu kõiki ümbruskonna inimesi nende putukatega..

Mitte kohalik
3 kuud tagasi

Seda et…
Mingi jutt käib et Haapsalu tahetakse muuta vabanenud vangide ja asotsiaalide majutuskohaks…et üle Eestimaa veetakse kokku…siit igasse asustatud punkti 100 km ca ja jalgsi põgeneda väga raske kui ilma rahata
Kena kopikas tuleb …

Nojah aga...
3 kuud tagasi
Reply to  Mitte kohalik

Kui nii uimane volikogu on, siis ei imestaks üldse, et nii saab ka see olema

Mida v...
3 kuud tagasi

See mtü nagu ise ei adu millise asukohaga tegu on või milles asi!?

tuulik
3 kuud tagasi
Reply to  Mida v...

küll nad aduvad, … aga neil on suva. Või on asukoha valik sihilik? Et linna ja tema juhtoinaid diskrediteerida? (mis tegelikult aga on juba juhtunud). Hanke korraldajal olid kas rohud võtmata või käib mingi kõrgem mäng, kus lihtrahval ning siinsetel kommenteerijatel ei ole mingit rolli.

Sonderkomando SS leutenant Hasser
3 kuud tagasi
Reply to  tuulik

Raha ei haise ehk orjapidamine Haapsalu linnas

IRW
3 kuud tagasi

Häbiväärne, et KOV nii lubadustesse suhtub. Pole need sots-majad nii suuri probleeme tekitanud, et neid olla ei võiks.

kodanik
3 kuud tagasi
Reply to  IRW

Mis lubadusest siin jutt käib? Sa artiklit ikka lugesid? Peaks ju olema ilmselge, et linnal on õigus asukoha suhtes sõna sekka öelda. Samuti on linnal õigus nõuda lepingu tähtajalist täitmist.

jurist
3 kuud tagasi
Reply to  kodanik

Hanke võitjal on ka ÕIGUS uskuda, et leping kehtib. Ja linnavalitsusel on kohustus lepingust kinni pidada.

Andres
3 kuud tagasi
Reply to  jurist

Sa pole mitte jurist vaid turist oma “teadmistega”.

jurist
3 kuud tagasi
Reply to  Andres

Väga sisukas kommentaar. D

Nojah aga...
3 kuud tagasi
Reply to  jurist

Sisukas või mitte, aga kommenteerijal on õigus ja teie ei paista hästi tundvat seadusi.

Sonderkomando SS leutenant Hasser
3 kuud tagasi
Reply to  IRW

Jutt pole sotsiaalmajast..vaid kodutute varjupaigast…kes tuuakse kohale Pärnust..kuna kohapeal on puudus käes sellistest..
Need olendid joovad süütevedelikku 24/7 ja täitsid ja prussakaid lutikaid täis …
Sa IRW ilmselt pole elu näinud…
Mina olen…1941 aastal Venemaal

Nojah aga...
3 kuud tagasi
Reply to  IRW

vastupidi vastupidi. Sots majad on probleeme tekitanud ja mitte vähe. Sellepärast inimesed vastu ongi ju. Kes tahaks enda kõrvale, oma laste kõrvale tapmisi, peksmisi? Keegi ei taha. Otsige netist üles mõned hiljutised sündmused, mis on ka siin väljaandes kajastatud! Ma ei mõista miks ei või selliseid kohti tühermaale teha. Vaba pinda on nii, et ohhohhoo.

Linlane
3 kuud tagasi

Kas Linnavalitsuses keegi ise mõtelda ei oska? Ärgati alles siis kui linnaelanikud kisa tõstsid. Nüüd tehtud otsus tühistati. Aga kui kohus ka sellega ei lepi? Siis maksame kõik koos kohtukulud kinni!

Nikk
3 kuud tagasi

pole seda sinna vaja!!!

kahju
3 kuud tagasi

väga kahju

Lapak
3 kuud tagasi
Reply to  kahju

Haa-haa.

Kurb
3 kuud tagasi

Kuidagi väga lippadi-loppadi on see lugu. Esiteks linn kuulutab välja hanke, millel on kirja pandud tingimused. Seda teenust oli järelikult linnale vaja, sest miks seda siis üldse korraldama hakata. Selle hanke võidab üks mtü, millel on need tingimused täidetud. Linn võtab selle mtü pakkumise vastu, kinnitab ära, et kõik on ok. Siis hakkab väike osa linnarahvast mässama, kes enne oli justkui puu otsas ja ei teadnud mitte midagi sellest teenusest ega hankest. Linnavõim, olles eelnevalt kõik kinnitanud ja andnud rohelise tule varjupaigale, mida oli ju väga vaja, tühistab hanke. Kogu hanke, nagu midagi poleks olnudki. Varjupaika oli vaja, sealt ka… Loe rohkem »

Kurb
3 kuud tagasi
Reply to  Kurb

Kui mingit muud loogilist seletust kogu saagale ei järgne, on kahtlane tunne, et mingi ametnik, kellel oli voli ja võimu, tegi soolot ja tal oli suur omahuvi (rahaline?) see asi kuidagi kiirelt ja salaja läbi suruda. Pärnu kodutute vahendaja oli ka omalt poolt mingi (rahaline) oma huvi. Selline klassikaline kuuuurija saate maik on juures. Haapsalu linna rahval küll mingit vajadust pärnu kodutuid siia saada pole. Kellel see huvi siis tekkis?

Guntis
3 kuud tagasi
Reply to  Kurb

Siin pole muud kahtlast kui linn mängis taaskord hanke oma suure koostööpartneri taskusse

vanamutt kuldist
3 kuud tagasi
Reply to  Kurb

Sinnakukkunud plaan oli, muud ei midagi. Õige otsus linna poolt.

Hdhd
3 kuud tagasi
Reply to  Kurb

Ilmselgelt hanke läbiviija lohakus. Ei pööratud piisavalt tingimustele tähelepanu nt sätestada kus kohas võib ja ei või seda teenust pakkuda ( nt koolist, lasteaiast vms x km kaugusel jne). Pärnu suurlinna poisi jaoks on kogu haapsalu üks kauge pommiauk, vahet pole kas tulbi või kuskil staadioni kõrval. Võib-olla ta hoomas enne et võib mingi jama tulla võib-olla oli lihtsalt roheline, igal juhul tegi hanketingimuste järgi ja kui nüüd linn tagurdab, saab oma kulid tagasi. Maksumaksja taob mõne teeremondi arvelt selle jama kinni, raha pole ja elu läheb edasi.