Läänemaa külalislahked talud saavad kaardile

Andra Kirna

andra@le.ee

Foto: Malle-Liisa Raigla

Avatud talude päev Lõuka hobitalus. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kodukant Läänemaa uuris selle aasta alguses, kui paljud maaettevõtjad ja talupidajad ootavad endale külla turiste.

Uuring on ettevalmistuseks rahvusvahelisele agroturismi toetavale projektile, mille Kodukant Läänemaa on Hiidlaste Koostöökogu toel ette võtnud.

Kodukant Läänemaa Leader-meetme koostööprojektide ja avatud talude päeva koordinaator Kai Kulbok ütles, et agroturism on kogu maailmas tõusev trend. „Nii nimetatakse sektorit, mille jaoks turism ei ole põhitegevusala, vaid toetab kõrvalt põllumajanduse, kalanduse mesinduse, metsanduse või ka toidutootmisega tegelevat ettevõtet,“ rääkis Kulbok. Ta kirjeldas, et tallu külla tulnud turistid saavad hea ettekujutuse tootmisest ja elust ettevõttes. „Neile on võimalik lähedalt tutvustada oma tooteid ja sageli müüa ka toodangut,“ lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maal
23 päeva tagasi

pole taludes ammu põlluharijaid , karjakasvatajaid, loomapidajaid jne, kui mõni on, siis vireleb ja loodab mõnelt turistilt almust saada, lehma pilte seintele üles seades, toit on import või suitsutuulehaug 17.50 kg

Tore
23 päeva tagasi

kui saab läbi mtü-de ja projektide raames EU rahasid kantida. Palju ka selline väga oluline uuring maksma läks ?