Jääpurjetamise Eesti MV esimene päev möödus vaikses tuules

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti MV. Foto: puri.ee

8. märtsil Haapsalus Esilahel alanud jääpurjetamise Eesti meistrivõistlused tõid kokku enam kui 60 sportlast viiest riigist.

Kell 11 kõlama pidanud stardivile viibis, kuna tuult nappis ja suund muutus pidevalt, nii tuli korraldajatel rada korduvalt ümber sättida.

Esimesena said võistlusega pihta hakata Ice-Optimistid, kellel õnnestus pidada neli võistlussõitu. Päeva parim oli Pärnu Jahtklubi noormees Uku Melnits, kes võitis kõik sõidud ja nii lõpetas päeva parimana. Miia Kubjas Saaremaa Merispordi Seltsist lõpetas päeva teisel kohal ja kolmanda koha sai Aron Poolma Pärnust. Ice-Optimistide arvestuses võistelb 14 sportlast.

DN-junior arvestuses võistleb üheksa sportlast, kellest päeva parim oli kahe võistlussõidu järel Angus Aarna Ant, Pärnu jahtklubist. Päeva paremuselt teisena lõpetas Saaremaa sportlasne Daniel Rüütel ja kolmas koht kuulub Läti neiule Leila Helga Sara Tolstikale.

DN paadiklassis võistleb kokku 33 purjetajat, kellest kahe võistlussõidu järel oli parim Ungari sportlane Peeter Hamrak, teisel kohal Poola purjetaja

Lukasz Zakrzewski ja kolmandal kohal Rasmus Maalinn Pärnu jahtklubist.

Monotype-XV paadiklassis võistleb üheksa meeskonda. Vaikne tuul monodele ei sobi ja nii õnnestus selles klassis pidada ainult üks võistlussõit. Esimesel kohal on hetkel Poola meeskond Jerzy Nowakowski ja Lukasz Jedlinski, teisel Indrek Aavik ja Siim Valgre (SMS/HJK) ning kolmandal kohal Priit Pannas ja Andrias Sillaste Saaremaa Merispordi seltist.

Tulemused ja info: www.esticesailing.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lörts ja tehtud, võtke
2 kuud tagasi

Oh, kui kirjutaja viitsiks uuesti pealkirjagi lugeda!!! See oleks lugupidamine lugejate suhtes, aga siin seda ei paista.