Lääne-Nigula pani politseile õigusvastase kohustuse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhini sõnul on politseil viimasel kolmel aastal tulnud täita ülesandeid, mis ei kuulu just tavapärase töö hulka. Foto: Kaire Reiljan

Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhini sõnul on Lääne-Nigula eeskiri õigusvastane. Foto: Kaire Reiljan

Lääne-Nigula valla koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi teostavad järelevalvet eeskirja täitmise üle vallavalitsus ning politsei- ja piirivalveamet, Haapsalu politseijuhi Andrei Taratuhini sõnul oleks see õigusvastane ja politsei seda teha ei saa.

Taratuhin saatis Lääne-Nigula vallavalitsusele kirja, kus ta palub eeskirja muuta ja eemaldada sealt politsei- ja piirivalveamet järelevalve teostajana, sest see tekitab segadust.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Napak
2 kuud tagasi

Päris “arukad” seal vallas.

Nimi (kohustuslik)
2 kuud tagasi
Reply to  Napak

On küll!

mees maalt
2 kuud tagasi

See ju otseselt VTA rida ja töö, see, et nad oma tööga hakkama ei saa on nende probleem

Kas
2 kuud tagasi

Mitte soveti ajal oli jahimeestel õigus !!Tegeleda!! hulkuvate koerte ja kassidega

haapsalus
2 kuud tagasi
Reply to  Kas

oli kommunaali juures koera/kassipüüdjate brigaad, andke mõnele korealasele see tööots

külaelanik
2 kuud tagasi

Ei saa pahaks panna, et kohalikul omavalitsusel tegelikult puuduvad toimivad vahendid hulkuvate ja halvasti peetavate loomade ja nende omanike ohjeldamiseks. Selles oodataksegi politsei abi, kes saab kiirreageerida, jälitada, vajadusel ka ründava looma surmata. Hulkuva ja agressiivse looma peale võib valda kaebuse esitada, aga siis on kahju sündinud kuni järgmise korrani ja mis edasi? PS. Ei ole halba looma, on kas rumal, ülbe või laisk pererahvas.

tehke
2 kuud tagasi
Reply to  külaelanik

siis oma valda loomapolitsei ja määrake nuhk albert, kes neid jälitama hakkab, kartsa paneb ja kiirreageerib, andke talle ka relvaluba ja pumppüss

kah
2 kuud tagasi
Reply to  tehke

iseendale ju relvaluba anda ei saa. Halb soovitus

põhimõtteliselt
2 kuud tagasi
Reply to  külaelanik

kui kallale tuleb, siis tuleb kutsuda politsei, ka filmida või pildistada seda. kui hammustab, ka kiirabi. vallaametnik ei püüa looma ega seo haavu. kes ise või kelle lähedane pole hammustada saanud, ei hakka ka murest aru saama.

Koerapüüdja
2 kuud tagasi

Inimestel peab endal ka ikka aru peas olema, et linnas koera ei võta!

Rott
2 kuud tagasi
Reply to  Koerapüüdja

Koer kindlasti ei ole hullem, kui sina oma halvustava suhtumisega kinnas.

Mumuu
2 kuud tagasi
Reply to  Koerapüüdja

Koera võib ju ka linnas pidada kui selleks soov, igaühe enda asi, aga koeral peavad olema peremehed, kes temaga viitsivad, oskavad ja tahavad tegeleda. Neid pooletoobiseid kuhjaga, võetakse endale koer, lastakse õue lahti ja sellega asi piirdub. Vaene loom klähvib, ulub ja mida iganes päevast päeva, ümbruskonna inimesed aga peavad seda terrorit taluma. Üldjuhul pole ka selliste pooletoobistega rääkimisest mingit tolku, nende vaimne tase ei võimaldagi aru saada, milles probleem. Siin peakski olema seadus karm, segab ümbruskonda, peremehele trahv ilma edasikaebamise õiguseta, koer kas varjupaika või mis iganes kuhu.

Andu
2 kuud tagasi
Reply to  Mumuu

Kuskohast siia nüüd säherdune hulk loomavihkajaid on kokku jooksnud? Miks ei tohi linnas koera pidada? Koer on inimese parim sõber olnud aastasadu. Ega loomad pole süüdi et meil elu nii kalliks läinud on ja paljud inimesed ei viitsi/tahagi võetud loomaga enam tegeleda peale esimeste raskuste tekkimist. Oli väike armas kutsikas, laps nurus et võtame! Kutsikas kasvas suureks, keegi ei viitsinud tegeleda ja ongi probleem käes. Siis visatakse tänavale või viiakse varjupaika, kus loom ära tapetakse. Jube!

õigem
2 kuud tagasi

oleks, et teostab vallavanem, selle palga eest võib seda kohustust täita küll