Riik algatab kaitsetööstuspargi eriplaneeringu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa andis allkirja kaitsetööstuspargi eriplaneeringule. Foto: Urmas Lauri

Eesti linnade ja valdade liit kooskõlastab kaitsetööstuspargi riigi eriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise eelnõu. Oma allkirja andis eelnõule ka Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa, sest üks võimalik tööstuspargi asukoht on ka Piirsalu.

Vabariigi valitsuse korralduse eelnõu materjalidest nähtub, et kavandatava kaitsetööstuspargi asukohana kaalutakse teiste hulgas ka Piirsalu külas riigile kuuluvaid kinnistuid Kõuemaru, Tormimaru ja Tuulemaru, kokku on ala suurus umbes 150 ha.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
5 kuud tagasi

Te võite siin miinustada “Lääne Nigula” arvamust, aga kaasaegne tööstus tavaliselt ei toogi piirkonda eriti töökohti, kõik on efektiivne ja automatiseeritud ja robotiseeritud, hooldaja, tehnik või operaator tuleb korraks autoga kohale. Või leitakse üldse mingi valem ajutist odavat võõrtööjõudu kasutada. Ministeeriumis juba asjaajamine käib, et seda kergemini kätte saaks.
Muutume tasapisi linnriigi Tallinn ressursside ammutamise alaks. Kuni veel mõned pensionärid siin vastu peavad, saavad ka oma pinsi sellest majandustegevusest kätte. Aga kui tahaks tulla noored inimesed, et kvaliteetset looduslähedasemat elukeskkonda leida, siis kõikjal laiutab tööstusmaastik, pole väikeseid inimsõbralikke koole, poode jms.

Just!
5 kuud tagasi
Reply to  Külamees

Kui nii edasi läheb, pole maal varsti üldse enam elu. Seda ilmselt just tahetaksegi.

kavas
5 kuud tagasi

on ka krokodilli kasvatus rajada

Nimi (kohustuslik)
5 kuud tagasi
Reply to  kavas

Samuti biolaboratoorium, kus sääski õpetada.

Lääne Nigula
5 kuud tagasi

Kes volitas vallavanemat allkirja andma? Kas vallavalitsus tahabki kõik kohalikud inimesed siit nüüd välja ajada – asemele üks tööstus teise järgi, kõigega ollakse vallavalitsuses nõus. Tuulikud, kruusakaevandamine, kaitsetööstuse park, turbakaevandus, Estlink, mis veel tuleb? Miks kohalike elanike käest ei küsita, kas nad tahavad oma õuele niipalju erinevat tööstust?

2. kodanik
5 kuud tagasi
Reply to  Lääne Nigula

Tõepoolest ei ole valla asi jamada mingite töökohtade ja tööstusega. Vaja on ehitada kergliiklustee, külakiik ja üks sein, mille seest raha saab.

nooh
5 kuud tagasi
Reply to  Lääne Nigula

et siis ei tohiks allkirja anda, ei tohiks ideid välja käia, mõtteid arendada? Praegu pannakse tööstusi põhiliselt kinni- üks teise järel. Tööstusi, mis toodavad eksporditavat kaupa, millest laekub raha tarbimiseks, pensioniteks, teenusteks- kõigeks selleks, milleks meil kõigil õigus on, mitte aga kohustus. Aga nii, kui ühte neist õigustest piiratakse, on kisa lahti. Eksole?

kõige
5 kuud tagasi
Reply to  nooh

eksporditavam kaup on rootsi pankade kasum, millega hoitakse ülal rootsi pensioni süsteemi ja moslemipagulaste kogukondade sotsiaalabi

Nimi (kohustuslik)
5 kuud tagasi
Reply to  Lääne Nigula

Küll teil on suur õu!