Elering kaalub EstLink 3 randumiskohana Lääne-Nigula valda

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Urmas Lauri
Lääne-Nigula valla serva ja Lihulat läbib juba üks 330kilovoldine elektriliin. Foto: Urmas Lauri

Elering esitas Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve ametile taotluse, et saada hoonestusluba Eesti ja Soome vahelise kolmanda elektriühenduse rajamiseks randumiskohaga Läänemaal.

„Oleme analüüsinud EstLink 3 puhul erinevaid võimalikke asukohti ja peame Loode-Eestit kõige perspektiivikamaks. Turvalisuse kaalutlustel on mõistlik uus ühendus ehitada senistest võimalikult kaugele. Pikas perspektiivis võimaldab see trassivariant liita tugeva võrguga Lääne-Eesti suursaarte piirkonda potentsiaalselt tekkida võivad meretuuleparkide arendusalad,“ ütles Eleringi juhatuse esimees Kalle Kilk. Elering on analüüsinud erinevaid piirkondi Tallinnast läänes. „Loode-Eesti on alternatiivide võrdluses kõige tulevikukindlam,“ lisas Kilk.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Noor
5 kuud tagasi

Lähme nüüd kõik Nõva randa,võtame kätest kinni ja hakkame lauldes juhet ootama,et odavat elektrit saada.

Imbi
5 kuud tagasi

Ruttu protestima.

sinna
5 kuud tagasi
Reply to  Imbi

tuleb nüüd hulk uusi infrastruktuure, töökohti, see koht puhkeb õitsele, lastega pered kolivad sinna, kõiksugu ürituste korraldajad soovivad kindlasti seal oma festivale korraldada, molekulides on jõud