Juhtkiri: töö, mis tuleb ära teha

Lääne Elu

info@le.ee

Turvalepa elanikele ei meeldi sugugi, et sealses rabas tahetakse hakata uuesti turvast kaevandama. Kui turbatootmine täistuuridel käima läheks, veetaks sealt 15 aasta jooksul välja 150 000 tonni freesturvast. Kujutage ette seda rabas müttavate masinate müra ja hiigelsuurte turbaautode rataste alt õhku paiskuvat teetolmu. Seega pole lähituleviku vaatepilt just meeldivate killast.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
brikett
5 kuud tagasi

Eksportkaup 90%, turbamuld kasutusel taimekasvatuses peamiselt.

rabad
5 kuud tagasi
Reply to  brikett

tuleb rahule jätta on otsustatud, senine majandamisviis on looduskahjulik, aga võõrale see ei loe, Soomlastele kuuluv Tootsi briketivabrik lõpetas lõpetas õnneks töö, kuid eestlaste valduses olev Sangla tehas töötab. briketi kasutus on kõrge hinna tõttu pea tühine .

kobruleht
5 kuud tagasi

on ka paduroheliseks läinud , lausa lillaks vihast, et inimesed oma kodukanti kaitsevad ärihaide eest

kelle
5 kuud tagasi

tasku see eesti rahva loodusväärtus läheb

imelik
5 kuud tagasi
Reply to  kelle

meil enam kütte turvast ja briketti ei toodeta, ka turbamulda on kõik kohad täis, järelikult müüb keegi selle loodusvara kuhugi ulgumaale maha ja kohalik rahvas kannatab, kõik müügiks, pärast tulgu või veeuputus