Kohus otsustas, et Ramsholmi omanik peab Ramsi tee värava avama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kohus otsustas, et Ramsi poolsaare tippu viival teel tuleb värav ka autodele lukust lahti keerata. Foto: Urmas Lauri

Kohus otsustas, et Ramsi poolsaare tippu viival teel tuleb värav ka autodele lukust lahti keerata. Foto: Urmas Lauri

Kuigi Lääne-Nigula vald sai kohtus Ramsholmi kinnistu omanike üle võidu, ei oska vallavanem veel öelda, mismoodi seitse aastat lukus seisnud Ramsi tee värav taas lahti saadakse.

Detsembris otsustas riigikohus, et ei võta Ramsholmi omanike Priit ja Signe Kotka kaebust arutlusele ning seega jäi kehtima Tallinna ringkonnakohtu otsus, millega kuulutati Ramsi tee avalikult kasutatavaks.

Signe ja Priit Kotkale kuuluva Ramsholmi kinnistu kaudu viib Ramsi tee poolsaare tipus olevale Lääne-Nigula vallale kuuluvale 0,55 hektari suurusele Ramsi puhkekohale.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Erkki
3 kuud tagasi

Igamehe õigus kehtib jala käies…!?
Ja lõhutakse erateid
Teades et vaevalt ta ise remontima peaks.
Milleks enne 1940ndaid teid maast välja mõõdeti…!?
Minu teada Eesti Vabariik taastati ja tagastati nii palju kui võimalik.
Mitte ei ole oblast vene kubermangust
Ja neil kel midagi pole on nüüd suured teiste vara ‘lubajad’
Nagu kolhoosi palgal olev osakonna juht mängis tagastamisel ‘suurt nõukaaja mõisnikku’nagu lenini kuju sestiga -eta vso nassa…

Asi
3 kuud tagasi

Oli rahamaiates maa ametnikes ja pätistunud volinikes, kes sellised maaeraldused läbi lasid, selle asemel , et servituute määrata.

En.
3 kuud tagasi

Ei viitsi paberlehte uuesti välja otsida aga jäi nagu meelde, et tegu oli ühele suguseltsile tagastatud talumaaga, kuhu kommunaarid nõukaajal omavoliliselt kivikuute ja sadamakoha ehitasid. Kui 2.MS-eelses Eestis ei saanud talumees südamerabandust tema maad läbiva tee tõttu, siis nüüd saab. Miks? Privaatsuse kadumisest? Aga tõesti, vanasti polnud massiliselt eraautosid, mis ettearvamatus koguses kontvõõraid kohale transportinuks. Reeglina kasutasid rannateid ümbruskonna inimesed. Teiseks, vanasti ei jätnud ‘suvitajad’ maha igavesti kestvat prügi (kui just klaaspudeleid ei purustatud nagu nõukaajal). Prügiprobleemi lahendus tulgu pigem riigi poolt, kes võiks koondada suplusrandade eraomanikud ühte ning tagada ranna puhtuse materiaalselt (automaksu asemel rannamaks? Mmm…). Kas midagi taolist… Loe rohkem »

Nojah
3 kuud tagasi
Reply to  En.

Eks see eestlane veel selline mats ole, pole palju arenenud nagu selles mõttes, et ehitab veel igasuguseid tarasid ja müüre ette. Ei tea kus see komme tulnud on, põhjanaabrite juures näiteks, keda koguseaeg siinmaal eeskujuks tuuakse pole neid aedasid eriti palju. Inimene saab ise aru, kuhu pole sünnis minna, aga sellest arusaamiseks peab jah suht kultuurne kasvatus ka olema. Eks jõuab, seni vaidleb kohtutes edasi 🙂 sada aastat veel ….

Huvitav kodanik küll
3 kuud tagasi

Nii tobe koht on osta endale koht, kus avalik huvi ja siis hakata maadlema kogu maa rahvaga ja kohtuid käia jne, milleks sellist jama vaja on!? Võibolla ma ei tea kogu sisu, aga no misasja….

Turvalisus
3 kuud tagasi

Tobe on osta omale koht ja siis avastada, et avalik võim ei ümbruskorras korda hoida ega turvalisust tagada. Paljud eramaal asuvad teed on suletud ikkagi põhjusega milleks on see, et inimesed kes peaks ühiskonnast isoleeritud olema, ei ole seda mitte.

Pmst kiidaks kohtu otsuse nagu heaks, kuid sellisel juhul olgu riigi poolt tagatud ka kord.

Kohtunik
3 kuud tagasi
Reply to  Turvalisus

sa tobe ei saa aru, et mereäärt kinni panna ei tohi!
Jäta oma arvamus enda teada!

Justnimelt
3 kuud tagasi
Reply to  Kohtunik

Vot täpselt! Nagu nõuka aja piiritsoon, ei või minna loodusesse. Ja kuidas krt me paatidega minekut teeme, kui tiblad jälle ründavad, kui kõik mereäär krt kinni pandud-takistatud igast toigaste ja võrkudega!!??

Paap
3 kuud tagasi

Loodan siiralt ,et sellest saab mingi ühtne liikumine mis järjest sellised väravaid avama hakkab. Oi kui palju on neid teid ja radu kinni pandud millest kohalikud on aastakümneid rahumeelselt ja sõbralikult randa või seenele läinud. Ilmselt on ka selle piiraja elus olnud selline rada või tee. Aga ikka miskipärast see uus omanik linnast leiab ,et tema maal ikka nii ei tohi, tihtipeale käib seal ise vaid mõned korrad aastas. Selline kibestunud linna inimese isekas mentaliteet on viimase 20 aastaga räigelt rüvetanud enamus meie rannajoonest. Kust tekkis see vaimuvaene arusaam ,et kõik tuleb panna lukku ja kõrge tara taha. Kuhu on… Loe rohkem »

Napak
3 kuud tagasi
Reply to  Paap

Eks siis tuleb sundvõõrandada kui muidu ei saa.

Oppaa
3 kuud tagasi
Reply to  Napak

:)))))Geniaalne. Braavo! Kestvad ovatsioonid saalis! Oleksite võinud siiski kirjutamata jätta! 🙂 Või teine variant, et sundvõõrandamise tingimused endale enne arvamuse avaldamist selgeks tegema. Edu enda harimisel, kui aega on! :))))

Juku
3 kuud tagasi

Selle värava avab ilus blondiin kohtutäitur.

Huvitav teada
3 kuud tagasi
Reply to  Juku

Ütle Juku, kumb oleks hullem, kui su tütar oleks kohtutäitur või L…?

rehvi-mölakad
3 kuud tagasi

Selliseid punaseid mölakaid on Eesti täis, kes on rannale-pääsu takistanud või kinni pannud.

asjalik
3 kuud tagasi

Mis seal keerulist? Traktorile sappa ja tuleb.

õige
3 kuud tagasi

otsus