Lugu sellest, kuidas Lihula malevkond endale lipu sai

Kaitseliidu Lääne maleva Lihula malevkonna pealik kapten August Kask. 1928. Foto: erakogu

Kaitseliidu Lääne maleva Lihula malevkonna pealik kapten August Kask. 1928. Foto: erakogu

Nädalavahetusel tähistas kaitseliidu Lääne maleva Lihula üksikkompanii oma sünnipäeva.

Lihula üksikkompanii peab oma sünnipäevaks 6. jaanuari 1925, mil äsja moodustatud Lihula malevkond kinnitati Lääne maleva koosseisu. Oma esimese lipu sai omaaegne Lihula malevkond aga kuus aastat hiljem, 20. septembril 1931. Vanu ajalehti sirvides on kokku saanud lugu sellest, millised olid ootused ja ettevalmistused selle suurpäeva eel, keda külla oodati ja milliseks päev ise kujunes.

Nädalapäevad varem, 12. septembril 1931 ilmus Lääne Elus eelteade, et 20. septembril on tulemas Lihula malevkonna suurpäev – pidulik lipu õnnistamine –, millest võtavad osa kõik ümberkaudsed malevlased.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kirjutage
3 kuud tagasi

ka mis pärnu malevkonnast peale tiblade sissetungi sai, palju neist ellu jäi vaikse alistumise tõttu ja mis august kasest sai

loe
3 kuud tagasi

ja imesta, suurpäev oleks olnud siis , kui tibladele 40-dal tuld oleks antud, aga kaarnapidusid korraldada vastupanu asemel pole mõtet