Transpordiamet hoiatab: teeolud on üle Eesti jätkuvalt väga rasked

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanuari lumine tee. Foto: Urmas Lauri
Lumine tee. Foto: Urmas Lauri

Transpordiamet lõpetab täna kell 20 raskete ilmaolude tõttu kehtestatud erilise hoolderežiimi riigiteedel. Siiski tuleb liiklejatel arvestada, et olukord teedel on keeruline ning võimalusel tasub liiklemist vältida.

Maanteede korrashoiuks kasutatakse kõiki olemasolevaid ressursse, kuid kõigil riigiteedel on suur libeduseoht, sest väga madalad temperatuurid ei võimalda libedusetõrjevahenditel efektiivselt toimida.

Järgneva öö jooksul sadu ja pilved hõrenevad, ent rannikul või kohati veel tuisata. Nädalavahetus tuleb rahulikum, sadu vaibub, aga õhutemperatuur langeb öösel ja hommikul kohati kuni -30 °C.

Transpordiamet soovitab praeguste teeolude puhul võimalusel ajastada sõit hilisemaks. Kindlasti tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Palume liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustus ega sobilik liiklemiseks tuisu, tiheda lumesaju ja libedaga.

Lisainfot teeolude kohta tasub enne teele asumist vaadata portaalist www.tarktee.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments