Helmen Kütt: hoolimata kitsastest oludest pingutab riik sotsiaalkaitse vallas

Helmen Kütt. Foto: riigikogu

SDE aseesimees ja riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Helmen Kütt. Foto: riigikogu

Viimased kuud pole seoses riigi rahaliste võimaluste ja uue eelarvega pakkunud just ülearu häid uudiseid. Pigem vastupidi. Ühiskonnas on arvukalt gruppe, kelle palgaootused ja muud lootused tuleval aastal ei täitu.

Inimeste pettumus on igati mõistetav, seda eriti valimiseelsete uljaste lubaduste foonil. Aga kui ainult opositsioonipoliitikuid kuulata, siis langeks 2024. aasta eelarvega Eestimaale pilkane pimedus ja kõik veereks allamäge. Tegelikkuses see muidugi nii ei ole.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
krõmpsluu
5 kuud tagasi

Bernard Shaw teadis rääkida,et sotsialist on sihuke lõbus vennike kellel pole omal mitte midagi ja ta on nõus seda kõigi teistega jagama.

peale
5 kuud tagasi

omanimelise viina pole neil rahvale midagi pakkuda

sotsid
5 kuud tagasi

peaks venemaale kolima ja oma eksperimente seal jätkama koos leninlaste marksistidega

Vot siis
5 kuud tagasi

Huvitav, kas keegi sotsi juttu ka usub veel? Poliitikas on küsimus prioriteetides, hetkel selleks Eesti ühiskond ja kohalikud elanikud ei ole, pigem miljardiline toetus välisriigile ja püsikulud siin elavatele välisriigi “kodanikele”. Ei ole oluline ka majanduse konkurentsivõime ega töökohad, samuti eakate hooldus ja lasterikkad pered või hariduse elujõulisus. Eesti poliitilise tasandi otsused on viimased 10-15 kantud rumalusest ja mille tulemused kriisis on kiiremini selgunud. Kokkuvõtlikult on elutarkus, et ära usu hülge möla ehk vali tegude, aga mitte sõnade järgi.

siiani
5 kuud tagasi

on see pingutus ainult vedela püksi toonud