Haapsalu suureks vilistlaspeoks jäävad koolimajade uksed suletuks

Kuuse ja Wiedemanni tänaval asuvate koolimajade uksed jäävad peoõhtul vilistlastele suletuks. Fotod: Urmas Lauri, Malle-Liisa Raigla

Kuuse ja Wiedemanni tänaval asuvate koolimajade uksed jäävad peoõhtul vilistlastele suletuks. Fotod: Urmas Lauri, Malle-Liisa Raigla

Detsembris täitub 105 aastat Haapsalus gümnaasiumihariduse andmise algusest ja seda tähistatakse suure vilistlaste kokkutulekuga – sel korral aga vilistlased koolimajadesse pidutsema ei pääse.

Haapsalu gümnaasiumivilistlaste suur kokkutulek on laupäeval, 9. detsembril. Haapsalu linnavalitsus on kõigi Haapsalu gümnaasiumite vilistlastele esmaseks kohtumispaigaks välja pakkunud Haapsalu kultuurikeskuse, kust kokkutulnud võivad peale kella 22 oma seltskondadega linna lokaalidesse minna.

Kokkutuleku korraldaja, Haapsalu linnavalitsuse kultuurinõunik Teele Jurtom märkis, et  vilistlaspeo seesugune korraldus otsustati juba aastate eest. Tema sõnul tegid toonane Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro ja Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni ettepaneku, et kokkutulek võiks toimuda kultuurimajas, mitte koolis. „Selliste pidude juurde käib ka alkohol, kuid alkohol ja kool ei sobi kokku,” ütles Jurtom.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
55 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
umma
5 kuud tagasi

on ikka mölakad isegi ürtuse kava ei suudeta ülesse panna :)))

Ilus ja pidulik.
6 kuud tagasi

Lasteaias on ju ka lasteaedade juubeleid. Kuid kunagi ei jooda alkoholi. Selleks on ju olemas alkovabad joogid, kes nii hirmsasti midagi soovib. Kuid milleks, peab midagi jooma????? Kestab ka mõned tunnid õhtupoolikutel, lapsed esinevad, süüakse torti, vaadatakse slaide või filmi maja ajaloost, lahendatakse mälumängu või midagi sellist…jne. Ja kõik oma koju.

Vil
6 kuud tagasi

Vabandust, et eksisin. Tore, et Andres Lipstokil nii asjalik poeg Raiko Lipstok

Rein
6 kuud tagasi

Mina ei ole Haapsalu vilistlane aga kui minu kool teataks, et vilistlased võivad koguneda mingis kultuurimajas ja sealgi olgu plats kell 22 puhas, oleksin väga pettunud. Õnneks pole minu kooli direktrissi nimi Mahoni ja kultuurset nõu ei anna talle Jurtom. Kool, see on oma klassiruum, oma pink, kooli aula, söökla jne.

Juhan
6 kuud tagasi
Reply to  Rein

Mina tean paljusid kes jätavad seepärast kokkutulekule tulemata. Kahju.

realist
6 kuud tagasi

Selleks korraks on rong nõ. läinud.Kogu seda korraldust enam me muuta ei saa, sest asi on ju otsustatud.Kahjuks tuli see info ajalehes suhteliselt hilja. Suuremates ajalehtedes ning raadios pole vist ka mingit reklaami selle kohta o lnud. Tore on ,et nii paljud selle ürituse kohta oma arvamust avaldavad. See näitab oma kooli tunde olemasolu ja huvi ürituse kordamineku vastu. Teen siin ettepaneku moodustada vilistlaskogu kuhu kuuluks vilistlaste esindajaid nii HG -st, Wiedemannist kui ka LÜGist. See organ võiks edaspidi tegelda aastapäevade kokkutulekute korraldusega. Ehk siis 5 aasta pärast toimub üritus teisiti.

mõistlik
6 kuud tagasi
Reply to  realist

Eks me peame sellega leppima,et sellel aastal toimub kokkutulek niimoodi. Loodame,et saame ikkagi paljude tuttavatega suhelda ja leida sellest üritusest niipalju positiivsust kui vähegi võimalik. Ehk järgmine kord läheb teisiti. Arenguruumi ju on.

Vil
6 kuud tagasi

Teadjale – minu teada Andres Lipstok.

teadja
6 kuud tagasi
Reply to  Vil

Ei see oli tema poeg. Fakt on absoluutselt õige.

Igihaljas
6 kuud tagasi

Olen nõus põlislinlasega, õpilastele on sisendatud algusest peale ja juba 10 aastat, et uus maja(!) ja uus(!) kool. Kahju!!!

Poolt
6 kuud tagasi

Olen käinud kokkutuleku-järgset koolimaja koristamas.
Lauad olid alkoholiga üle ujutatud, põrandad samuti, maja haises veel päevi,
tahvlitele oli lollusi kritseldatud,
mööblit lõhutud jne jne
Väga arukas otsus, et koolidesse läbustama ei lubata.

Olge...
6 kuud tagasi

… õnnelikud ei kultuurikeskus, Lihula oma toimus telgis.

Kah vilistlane
6 kuud tagasi

Lugedes eilsest ajalehest teadet gümnaasiumi juubeli tähistamise kohta, tekitas see vastuolulisi mõtteid: info on suhteliselt hilinenud, sest suvine väike facebooki postitus väga paljudeni ei jõudnud ürituse korraldamine kultuurimajas on kergema vastupanu teed minek, et teeme midagi ära ja kõik. 1988 aastal toimus see ka kultuurimajas, aga siis olid seal ka lauad kaetud ja tantsusaalis oli korralik tantsing. sellise ürituse mõte ongi see, et peale oma klassi või lennu saad suhelda ka teiste lendude ja ka õpetajatega ja see tekitab erilise oma kooli ja ühtekuuluvuse tunde ja seda peab ise tundma see jutt alkoholist on ülevõimendatud, sest alati on tüüpe kes… Loe rohkem »

Tõnu Parbus
6 kuud tagasi
Reply to  Kah vilistlane

ja tegelikult on olemas seadus mis sätestab, et koolimaja ruumides tohib alkoholi tarbida siis kui seal parajasti ei toimu õppetööd

Palun seda seadust ka siia jagada…

Jõudu kõigile ja toredat kokkutulekut!!!