Aulivaatlusel nähti rohkem punakurk-kaure ja rohuneppe

Andra Kirna

andra@le.ee

Aul. Foto: Matsalu teejuht
Aul. Foto: Matsalu teejuht

Eesti ornitoloogiaühingu korraldatud aasta linnu, auli, vaatlusretk tõi pühapäeval Põõsaspea neemele paarkümmend linnuhuvilist. Et samal ajal jõudis sinna ka Looduse omnibussi linnuvaatlejate seltskond, oli pühapäeval Põõsaspeal kokku ligi 70 linnuvaatlejat.

Loodusemees Tarvo Valkeri sõnul nägid nad paarisadat rändel auli. „Rohkem, mitmetes sadades, rändas aga punakurk-kaure ja rohuneppe. Esimesed talikülalised, parv hangelindusid oli ka kohal,” rääkis Valker.

Valkeri sõnul korraldab ornitoloogiaühing aeg-ajalt selliseid juhendatud vaatlusretki, et ka väiksema linnuhuviga inimestel või neil, kes äsja linnuvaatlusega alustanud, oleks kergem saada ettekujutust, kelle rännet nad jälgivad. „Või ka veidi kogenumatel saada kindlust, et nad tunnevad linde juba päris hästi,” selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
7 kuud tagasi

Rohunepp pildil.

AVS
7 kuud tagasi

Kui pildi all on kiri “aul”, siis võiks iseenesest ju auli pildi ka panna…