Ida Joao-Hussar sai pärlipüüdja auhinna

Ida Joao-Hussar. Foto Tervisearengu instituut

Eesti lasterikaste perede liidu pärlipüüdja auhinna sai pühapäeval Haapsalus elav lasterikka pere ema ja Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse (HNRK) tegevusterapeut Ida Joao-Hussar.

Eesti lasterikaste perede liit annab kümnendat aastat välja pärlipüüdja auhinda, millega tunnustatakse edasipüüdlikke ja silmapaistvaid lasterikaste perede vanemaid. „Pärlipüüdja auhinnaga tunnustame vanemaid, kes oma südikuse, töökuse ja heatahtlikkusega on tõeliselt inspireerivad,” ütles liidu president Aage Õunap.

Auhinnal on kaks kategooriat: „Teenäitaja” ja „Rajaleidja”. Nelja lapse ema Joao-Hussar sai rajaleidja tunnustuse, mis antakse lasterikka pere vanemale, kes on pereelu, töö ja igapäevatoimetuste kõrvalt omandanud akadeemilise kraadi.

Joao-Hussar lõpetas suvel cum laude Tartu ülikooli (TÜ) „Kogukondade arendamise ja sotsiaalse heaolu” magistrikaadi õpingud  ja õpib sellest sügisest õpib TÜ sotsiaalteaduste valdkonna doktorantuuris, kus tema doktoritöö teema on „Haavatavate kogukondade kaasamine ja võimestamine kriisihalduses füüsilise erivajadusega inimeste näitel”.

Joao-Hussar töötab HNRK-s tegevusterapeudina, on Eesti tegevusterapeutide liidu juhatuses ja osaleb lisaks ka Tallinna tervishoiu kõrgkooli nõuandva kogu, tegevusterapeudi ja abivahendispetsialisti kutsekomisjoni ning tegevusteraapia õppekava nõukogu töös.

Tema koos Kristi Randlaga kirjutatud teadusartikkel tunnistati ühiskonnateaduste instituudi teaduskonverentsil üheks parimaks magistritööks ja esitati ka üliõpilaste teadustööde riiklikule konkursile. Joao-Hussar omandab oma teist magistrikaadi Rootsi Jönköpingi ülikoolis tegevusteraapia erialal.

Joao-Hussar on tegus ka väljaspool tööd ja õpinguid. Koos HNRK tegevusterapeutidest kolleegidega liitus ta Canzone naiskooriga, tantsib koos abikaasaga rahvatantsu ja osaleb Haapsalu mälumängusarjas. Ta inspireerib oma silmapaistva tööeetika ja pühendumusega nii oma perekonda kui ka kogukonda tema ümber.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vot siis
6 kuud tagasi

Oh õudu, mida meil tasuta ülikoolides õpetatakse. Pole ime, et hüüdnimedeks on hobuseülikool. Kurb.

liberid
6 kuud tagasi

leidsid, aga , et paljulapselised emad ei vääri lastetoetust ja võtsid juba riiklikult määratud toetuse 200 euro võrra vähemaks, et see teile ära võtjatele kurku kinni jääks

Mati Põdra
6 kuud tagasi
Reply to  liberid

Seda toetust on rohkem, kui enne oli, mitte vähem.

Ja lapsi ei tehta toetuste pärast.

vaeseks
6 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

varastatud riigis tuleb igati paljulapselisi peresid aidata , aga mitte sõjamakse kehtestada

Napak
6 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Tahavad ju teiste arvelt elada ja mitte tööl käia.

väärid
6 kuud tagasi
Reply to  Napak

igati oma agendinime