Autoomanikud hakkavad riigikassat täitma

Andra Kirna

andra@le.ee


Haapsalu linnapea Urmas Sukles arvab, et valitsus peaks mõtlema, kuidas teenida ettevõtluse efektiivsuselt, enne kui hakata kehtestama uusi makse. Foto arhiiv.

Riik kavandab automaksu kõigile kuni 3,5 tonni kaaluvatele sõidumasinatele. Maks jaguneks kahte ossa, üks neist tuleks tasuda sõiduki ostmisel ning ülejäänu aastamaksuna.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahur Reede, saarlane
8 kuud tagasi

Lahendus on ju olemas.
Mingi küsitlus andis tulemuse, et 20% toetab, 70 on vastu ja 10% on arvamuseta.

Automaks viiekordseks ja maksavad vaid need 20%, kes toetavad!!!! “Senjoora” on ju aiin vähemalt viiekordselt seda siin kommentaariumis toetanud.

Jabur?
Jabur aga mitte jaburam, kui valitsuse praegune plaan. 😉

Jenkem
9 kuud tagasi

Hei senijoriita, äää kobise ülekäigurajad ja uhked jalakäia teed pole ka sulle mõeldud nii et ära kodust välja siia linna vahele kõlkuma tule…. Laiutate siin linnavahel siledatel kõnniteedel nagu omas hoovis…

Senjoora
9 kuud tagasi

Mulle küll automaks meeldib! Lõpuks ometi! Haapsalu linnas nüüd küll autot vaja ei ole. Käige jala. Miks peame meie, ilma autota kodanikud, maksma kinni oma tulumaksust Teiesuguste heaolu… teedeehituse ja paranduse. Sõitke ühistranspordiga või käige jala nagu mina.

Maakas
9 kuud tagasi
Reply to  Senjoora

Lgp Senjoora, kukkunud oled või? Sul endal nagu üldse teid vaja pole??? Kuskohas see buss siis liikuma peaks? Autoomanikud maksavad kütuseaktsiisi, mis algselt oli mõeldud teedeehitusse, aga reffioravad arvasid, et neil on seda raha muuks vaja. Sihtotstarbelisi makse (kütuseaktsiis ja töötuskindlustusmaks) ei tohiks muudeks tegevusteks kasutada, aga meie valitsuses on ju röövlid, kes teevad mis pähe tuleb.

Kas on
9 kuud tagasi
Reply to  Senjoora

valus ka nii loll olla? Lihtsalt huvi pärast…

Kas keegi seletaks
9 kuud tagasi

mulle ära, kuda kurat see kliima sellest (paremaks) muutub, kui riik rahvalt raha korjab? Selle taha ju poeti. Või tahetakse väita, et kui maksu ei tule, siis suvel siseveekogud kuivavad ja merevesi läheb keema? Sel juhul jumal tänatud valituse helge ja elupäästva maksuplaani eest, et siin planeedil ikka elu jätkuda saaks. Planeedist rääkides – vaadake korra kaarti, kui pisike on kogu see euroliit (Eestist ei räägigi), nüüd siia kõrvale, et India, Hiina, Venemaa, Aafrika jne jaoks on igasugune tseee-ooo jms jura tähtsusetu. Meil hakatakse oma inimesi koinima, et see päästab kliima? Mitmel maailmas praegu tohutud metsatulekahjud. Kas keegi on uurinud,… Loe rohkem »

Kati Nõdra
9 kuud tagasi

Samamoodi jutt nagu seltsimehe auto ja majaehitusega on kõik aus ja korras.

Siia alla võiks
9 kuud tagasi

tulle nüüd veel iganädalane lugu, et “vastavalt uuringufirma ……. küsitluse tulemusel, on endiselt Reformierakond esikohal”. Kuidagi veider pikk paus on nende uudistega viimasel ajal olnud. Samas, kui nende lugege-mu-huultelt-maksutõusude peale veel avaldatakse mingi uuringutulemus, et rehvid on endiselt kõigi lemmikud, siis kas :
1) tellitakse vajalik uuring, makstakse vajalik summa, saadakse vajalik tulemus? 2) lihtsalt valetatakse?

Jenkem
9 kuud tagasi

Ooot oot mis riik? Meie , rahvas oleme riik, kes otsustab kas maksta maffia Valitsusele või mitte eksole!!!!

varsti
9 kuud tagasi

on järg majaomanike käes

No vot
9 kuud tagasi

Varsti hakkavad siis Panama numbrimärkidega autod liiklema.

röövoravad
9 kuud tagasi

Kui juba oravate liikmed ise hakkavad oma partei ladviku tegusid kritiseerima, on asjad järelikult väga halvad….

En.
9 kuud tagasi

Oletame, et täitub Kallase unistus ja Eestisse jääb vaid uueväärne, elektri- ja Bolti rendiautosid ning ühissõidukeid hõlmav autopark. Neist sõidukeist peab kasutaja teadma vaid juhtimisseadmeid. Ülejäänu jääb talle ufoks nagu mobiiltelefoni siseehitus. Täna jagavad ent isegi põhiharidusega matsid mootoreid, väänates neist kasvõi vee välja. Alles hiljuti kärutasid poisikesed ringi võrridega ja pere seismajäänud teise auto putitamisest sai poiste esimene kokkupuutepunkt päriseluga, st. arusaamaga, et asjad ei püsi ega toimi iseenesest. Toon ka Haapsaluga seonduva näite. Ammuse automaksu tingimustes poleks meil saanud tekkida Nostalgiapäevi nagu neid täna teame ega tõen. ka Ameerika autode üritust. Sest (eriti) vaesel eestlasel pole kombeks maksta… Loe rohkem »

Tubli
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Tulevad uued Nostalgiapäevad, kus meenutad aegu, kui auto oli igapäevane

Senjoora
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Kahe käega automaksu poolt!

Nimi
9 kuud tagasi

Riiki peaks juhtima nagu ettevõttet, juhtideks olgu targad haritud ausad inimesed. Kui raha vähe tuleb riigi karvane käsi oma kodaniku rahakotti ja seda nii et rahva käest ei küsita ka, vaid öeldakse nüüd on nii. See on ametlikult röövimine. Kärpimiseks kohti on küll, alustuseks riigikogu liikmete kõik võimalikud toetused ja kompensatsioonid maha võtta. Täiesti tavalised inimesed ja töölised nagu me kõik.

Senjoora
9 kuud tagasi
Reply to  Nimi

Kahe käega automaksu poolt!