Ringkonnakohus jättis Lõpe kooli õiguskaitseta

Kaie Ilves

kaie@le.ee

24. märtsil kogunesid väikekoolide kaitsjad Lääneranna vallamaja ette meeleavaldusele. Kaire Reiljan

Tallinna ringkonnakohus tühistas Lõpe kooli õiguskaitse, mis tähendab seda, et haridusasutus pannakse sügisest kinni ja vanemad peavad lastele leidma uue kooli.

Õiguskaitse tühistamise järel kehtib Lääneranna vallavolikogu 24. märtsi otsus Lõpe üheksaklassiline kool sügisest sulgeda. Läinud nädalal tühistas Tallinna ringkonnakohus ka Metsküla ja Virtsu kooli õiguskaitse ning jättis kehtima vallavolikogu otsuse sulgeda  Virtsus 5.-9. klass ja Metsküla tervenisti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Groteskne vaatepilt...
9 kuud tagasi

…kui Lääneranna prouad, kes kas ise või kelle seaduslikud abikaasad koolide sulgemise poolt kätt tõstnud, marsivad muretul ilmel, rahvariietre lehvides, laulu- ja tantsupeo rongkäigus nende lastega, kelle elu üle nad mängleva kerguse ja ükskõiksusega otsuseid langetavad… Vägisi paneb küsima: kuhu on kadunud oskus tegude ja tagajärgede vahel seoseid näha?

K. Vari
9 kuud tagasi

Püha on maa ; )

Kod.
9 kuud tagasi

Lihtne – kui lapsi ja raha pole tuleb korrektuure teha , isegi valusaid ja ebapopulaarseid . Pigem õudne lõpp kui lõputu õudus

Kas...
9 kuud tagasi
Reply to  Kod.

…milles see õudus siis seisnes?

Te ajate terminid sassi – lihtne ja õudne ei ole sünonüümid.

Ja...
9 kuud tagasi
Reply to  Kas...

Huvitav, kuhu see raha siis nii äkki kadus? Alles oli teist jalaga segada, ehitati teid ja sadamaid…

Kohalik
9 kuud tagasi
Reply to  Ja...

Tuleb vaadata avatud silmadega mis vallas toimub, iganenud lause juba raha ei ole. Kodanikuna näen ja tunnetan kus ka mujalt köis lohiseb. NÜÜD tuleb kindlasti vastulaused, mis need siis on. Vallajuhilt ja nii mõneldki tulid lubadused, mis vett ei pea,sest aeg läheb armutu kiirusega. Ütleme nii küsimustele mis ootab tegemist rahaline kulu suur. Samas need inimesed ootavad jätkuvalt tegutsemist.Aga pole hullu, varsti saavad arupärimise!

Jah
9 kuud tagasi

Võib tunduda kergendusene, aga need T… D seavad seda oksa, millel ise istuvad.

K. Vari
9 kuud tagasi
Reply to  Jah

T-d ; )

IQ 0
9 kuud tagasi

Et tervele armeele bürokraatidele palka maksta, selleks on raha nagu muda. Aga, et meie lapsed peavad karu p.rses koolis käima, selle peale ei mõtle keegi. Reformarid teevad mis tahavad ja 200 kiidab iga lollust takka, sest ega nad rohkem valituks ei saa, kuna neil sõnaõigust pole, vaid teevad seda, mida Kaka ette ütleb. Eesti inimene ei lähe poliitikutele korda, sest nagu rahvatarkuski ütleb, et s.tt jääb ikka vee peale ulpima, st. seda, et poliitikasse ronivad tõusikud ja lollid. Ei ole enam poliitikas teadlasi, sest nad said aru, mida see tähendab.

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IQ 0

Te panete praegu 180 kraadi märgist mööda.

Kristina Kallas on esimene haridusminister, kes ka tegelikult koolide elusoleku teemaga vahetult tegeleb.

Ja koole sulgevad kohalikud pasapead.

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Tegeleb ,tegeleb … asjaga mis kohe pärast idee kokkuarvutamist prügikasti visati . Seda raha pole ja ei tule .

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Selle raha leiab ka Lääneranna vallast. Lihula kultuurimaja kinni.

Nõus...
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

…kultuurimajast kool.
Kino võib ka kooli aulas näidata, muud seal kultuurimajas ei toimu.
Lobja korraldagu õlletelke, see oli see, mis tal hästi välja tuli.

Tähelepanek
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Oluline pole, mida teed, oluline on, kuidas paistab.

Kod.
9 kuud tagasi

Kohus on oma sõna öelnud

IRW
9 kuud tagasi

Mida OligiTarvisTõestada

Kohalik
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Seda, et sinusugune troll saaks rahulduse või? Tõestada valla sõgedust veel valmimata kooli osas või. Ausalt ja otse, palun mine häbene vähe ja mõtle!

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Kellele mida tõestada? Enamik ausaid ja haritud inimesi (ja kaugeltki mitte ainult Lääneranna vallast) soovib antud hetkel, et need 13 käetõstjat põleksid heleda leegiga põrgus. Või pigem keeksid aeglasel tulel, see oleks palju piinarikkam.

Ärge muretsege – saate vaimustusest kiljuda ja käsi plaksutada maksimaalselt aasta.

Ja ärge unustage, et kui suudate tänase seisuga edastada koondamisteate, peate üle kümne aasta töötanud õpetajale maksma palka edasi kuni 30.septembrini. Pluss koondamishüvitisena ühe kuu töötasu veel. Loodetavasti on teil need rahad ilusti olemas ja neid ei pea hakkama nõudma kohtutäituri vahendusel?

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Soojaõhupuhuja ajab jälle pada , osa koondamisrahadest tuleb töötukassast

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Rämpskultuuri maaletooja ei oska funktsionaalselt lugeda – mina rääkisingi sellest, et tööandja peab maksma ühe kuu, pluss õigeaegselt ette teatama (ja kui ta seda ei suuda, siis maksma töötasu ka etteteatamistähtajast puudujäänud päevade eest). Sellest, mida Töötukassa maksab, ei teinud ma juttu üldse.

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

No ei pea 1 sept ootama , ülesütlemised saab ka varem kätte toimetada . 1 kuu makstakse toetust ja edasi maksab töötukassa kui on selleks õigust . Ah jaa , vald peab pakkuma ka vallas asuvaid vabu töökohti

Kod.
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kui uue koolimaja ehitus saab enne valimisi hoo sisse , siis ….13 asemel on 17 häält

K. Vari
9 kuud tagasi
Reply to  Kod.

Kas Sõõrumaa uksele on juba kooli ehitusraha saamiseks koputamas käidud ning jah-sõnagi ukse vahelt pudenenud, et Kod. nii uljalt hoo sissesaamisest jut(l)ustab?