Matilda tuli Helsingis neljandaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Matilda 4 meeskond. Foto: Baltic Offshore Week
Matilda 4 meeskond. Foto: Baltic Offshore Week

Helsingis peetud avamerepurjetamise võistlusel Baltic Offshore Week tuli haapsallastest meeskonnaliikmetega alus Matilda neljandaks.

Kolme võistlusepäeva esimesel võistluspäeval, reedel pidi sõidetama pikk avamereetapp, kuid täieliku tuulevaikuse tõttu tuli see ära jätta. Nii sõidetigi laupäeval kõigepealt lühirajaetapp ja seejärel mindi 30 miili pikkusele avamereetapile. Pühapäeval sõideti kolm lühirajasõitu.

Kõige suuremate, A-klassi jahtide hulgas tuli Matilda (kapten Juss Ojala) tosina osaleja hulgas neljandaks. Lisaks Ojalale kuulusid meeskonda Kelly ja Arne Veske, Erki Teras, Meinar Mäesalu, Henri Roihu ja Sten-Kristjan Taal.

A-grupi meistritiitel jäi Soome meeskonnale Mercedez-Benz EQ POW (kapten Jani Lehti). Järgmised kaks poodiumikohta kuulusid eestlastele. Hõbeda sai Shadow’ meeskond (kapten Harles Liiv) ja kolmanda koha eelmise aasta võitjameeskond Olympic (kapten Tiit Vihul).

Kokku osales Baltic Offshore Weekil 28 jahti, nendest 12 A-, 12 B- ja neli kõige väiksemate jahtide ehk C-grupis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments