Matilda 4 tuleb EMilt koju hõbemedaliga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mullu krooniti Matilda 4 ORC klassi avamerepurjetamise maailmameistriks, tänavu tuldi EMilt koju hõbemedaliga. Foto: erakogu
Mullu krooniti Matilda 4 ORC klassi avamerepurjetamise maailmameistriks, tänavu tuldi EMilt koju hõbemedaliga. Foto: erakogu

Hiidlaste jahtklubi Dago lipu all seilav Matilda 4 purjetab Norrast koju Euroopa meistrivõistluste hõbemedaliga.

ORC Euroopa meistrivõistlused Hankø saarel Norras lõppesid eestlastele võidurõõmuga. Nädala kestnud võistlustelt tulid eestlased tagasi suure medalisaagiga. Purjetajaid oli võistlusel veel Soomest, Rootsist, Norrast, Saksamaalt, Taanist ja Leedust.

ORC C-arvestusklassis napsasid eestlased kaks kõrgemat poodiumikohta: Pärnu jahtklubi alus Katariina II ja Aivar Tuulbergi meeskond tõid koju esikoha ning Matilda 4 Juss Ojalaga roolis ning läänlastega meeskonnas saavutas teise koha.

ORC B-arvestusklassis tuli kolmandale kohale JK Dago alus Olympic Tiit Vihuli juhtimisel. Corinthian arvestuses saavutas Olympicu meeskond esikoha, seega on nad amatööride arvestuses Euroopa parimad oma võistlusklassis.

Matilda 4 tuli juunis Tallinna lahel peetud Eesti ja Soome avatud meistrivõistlustel Baltic Offshore Week oma grupis teiseks. Muhu väina regatil tänavu siiski poodiumile ei pääsetud, saadi neljas koht.

Mullu krooniti Matilda 4 avamerepurjetamise ORC klassis maailmameistriks.

Matilda 4

Juss Ojala (roolis), Joachim Aschenbrenner, Arne Veske, Kelly Veske, Erki Teras, Marek Harjak, Meinar Mäesalu, Alvaro Manuel Silveria Marinho ja Mads Johannes Poder Witzke.

Allikas: www.orcieuro2022.no

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments