Vello Vichterpal: suurim eeskuju koolijütsile on lapsevanem

Elen Freivald

elen@le.ee

Piirkonnapolitseiniku Vello Victerpali sõnul tuleb liikuriga sõites olla ettevaatlik, kindlasti tuleks kanda ka kiivrit. Foto: Elen Freivald

Piirkonnapolitseiniku Vello Victerpali sõnul tuleb liikuriga sõites olla ettevaatlik, kindlasti tuleks kanda ka kiivrit. Foto: Elen Freivald

Kooli alguseni on veel mõned nädalad jäänud, kuid politsei tuletab varakult meelde, et üle tuleks korrata nii liiklusseadus, üldine ohutus kui ka lapse koolitee.

Haapsalu piirkonnapolitseiniku Vello Vichterpali sõnul võiks harjutamise mõttes juba koolitee koos lapsega läbi käia, kuid rõhutas, et teekond tuleks kindlasti läbida vahetult enne kooli ja lapsega kaasas käia ka septembri esimestel päevadel. „Ikka selleks, et kus millele tähelepanu pöörata ja kuhu poole vaadata. Mida suurem linn, seda rohkem ohte,” lisas Vichterpal.

Koolitee läbi käimine on aga individuaalne ning ei ole kivisse raiutud, et harjutamist vajavad vaid esimese klassi lapsed. Koolitee võib läbi käia ka teise klassi lapsega. „Eks see sõltub lapse vajadusest, aga koolitee tuleks valida ohutust silmas pidades – kõige lühem koolitee ei ole alati parim,” ütles Vichterpal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
1 aasta tagasi

Vello on tubli mees. Enne, kui sõimama hakkate, tehke järgi. Esimest korda on mul hea meel, et loost on kommentaarid eemaldatud.

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

Jah , aga kes siis sõimas , eks tõde vahest tundubki valusana , lihtne .

Nimi
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

Mis asi see valus oli? Kelle palgal politsei siis sinu meelest peab olema, kui mitte riigi? Tema julgeb oma näo ja nimega meedias olla, haledad anonüümsed sõimajad ei julgeks talle reaalses elus midagi otse öelda. Kiibitsege edasi.

Riina
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

Öeldud ikka. Et tööd teha ei oska või tegelikult ilmselt ei viitsita enam. Abi sealt küll ei saa. Koguaeg seadusi pole ja mine kohtu . Politseid üldse vaja on siis kui kõik kohtu