Täna algas eesti keele eksamiga riigieksamite periood

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna algava riigieksamite perioodi avas eesti keele eksam, kuhu on registreerunud 7507 eksamitegijat.

Läänemaa suurimas gümnaasiumis, Läänemaa ühisgümnaasiumis alustas täna eesti keele eksami tegemist 101 abiturienti, mida on 25 võrra enam kui aasta eest.

Eesti keele riigieksam on kaheosaline ning sellega mõõdetakse eksamitegija lugemis- ja kirjutamisoskust. Lugemisosa ülesanded tuginevad tekstidele, mis esindavad ilukirjandust, publitsistikat ja populaarteadust. Kirjutamisosas tuleb eksaminandil luua 400-sõnaline arutlev kirjand ning see pealkirjastada.

Eesti keele riigieksam algab kell 10 ja lõppeb kell 16.

Riigieksamite periood jätkub 2. mail toimuva inglise keele eksamiga ning lõppeb 17. mail matemaatika eksamiga. Selle õppeaasta võõrkeelte rahvusvahelised eksamid on suures osas juba toimunud, vaid saksa keele Goethe Zertifikat B1- ja B2-taseme eksam toimub 8.-12. maini.

Riigieksamite tulemused avalikustatakse hiljemalt 18. juunil eksamite infosüsteemis ja riigiportaalis eesti.ee.

Riigieksameid teeb sel aastal kokku 10843 eksamitegijat, neist 8714 gümnasisti, 1514 kutseõppeasutuse õppurit ja 615 on kooli varem lõpetanud.

Riigieksamil maksimumtulemuse ehk 100 punkti saanud eksamitegijad on oodatud 27. juunil Haridus- ja Noorteameti korraldatavale tänuüritusele „100 punkti pidu“.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments