Muinasjutukonverents Muinasjutuvägi lükkab lood liikuma

Lääne Elu

info@le.ee

Lääne maakonna raamatukogu korraldab 5. mail Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis taas muinasjutukonverentsi Muinasjutuvägi „Lood lükkavad liikuma“.

Igal konverentsi toimumisaastal on fookuses muinasjutud eri nurga alt. Tänavusel konverentsil uuritakse liikumisaastale kohaselt lähemalt, mida nimelt ja mil kombel võivad lood liikuma lükata. Jälgitakse ka liikumist ruumis, ajas, unistustes ja tunde- ning fantaasiamaailmas. Lood tõepoolest liigutavad! Need puudutavad hinge ja võivad anda meile hoopis uue suuna. Liikudes koos lugudega jõuame lõpuks koju.

Esimene muinasjutukonverents toimus Haapsalus 2009. aastal, mil kutsuti kokku muinaslugusid väärtustavad inimesed meilt ja mujalt, kes olid nõus oma teadmisi, mõtteid ja kogemusi teistega jagama. Sedasama soovib raamatukogu teha ka tänavu. Esinejateks on kutsutud kirjanikud, folkloristid ja jutuvestjad, kes üheskoos liikumist muinasjuttudes lahti mõtestama hakkavad.

Muinasjutukonverents on suunatud laste lugemisjuhtidele, lapsevanematele, pedagoogidele, raamatukoguhoidjatele, huvijuhtidele, loovtegevuse juhtidele, noorsootöötajatele ja kõikidele teistele, kes muinasjutte ja lastekultuuri oluliseks peavad.

Konverentsile registreerumine lõppeb 28. aprillil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
arvasin
1 aasta tagasi

enne valimisi räägiti need muinasjutud ära