Juhtkiri: seljaga rahva poole

Lääne Elu

info@le.ee

Lääneranna vallavolikogu keeras eile vallas koolireformi tehes rahvale selja. Rahvale, kes on needsamad inimesed volikokku valinud. Volikogu liikmed otsustasid sulgeda Metsküla ja Lõpe kooli, nudida neljaklassiliseks Virtsu kooli ja kuueklassiliseks Varbla ja Koonga kooli. Volikogu liikmed otsustasid jõulise koolireformi läbi viia sellest hoolimata, et tund enne volikogu istungi algust oli kümnete plakatitega vallamaja ette kogunenud paarisajapealine inimhulk igast valla servast. Nii suurt meeleavaldust pole siin kandis ammu nähtud, kui üldse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kaja
1 aasta tagasi

tasuta transpordi kaotame ära, toimuma hakkab vajaduspõhine transport, näiteks hommikul on merrsu mul juba ukse ees, samuti kui kõrtsust tulen, te proovige ka helistada bussijaama ja tellida endale buss ette, olete kaitstud ning kindlates kätes

miks
1 aasta tagasi

hallipassivatnikud või vene kodanikud saavad valida eesti kui nato riigi omavalitsuse ametnikke, miks ei märgata hunte lambanahas

seltsimehed
1 aasta tagasi

talinabananas said rahvalt mandaadi tõsta oma palku, see on eriline kärbe, mõistatamatu nagu e- valimisedki, aga rahva poolt palavalt armastatud

Sveta
1 aasta tagasi

Elu läheb Eestis kogu aeg paremaks, sellepärast me valimegi oravaid ja polovernikke Toompeale. Ka koolide sulgemine on märk paremast elus EL-i koosseisus.

Hmm
1 aasta tagasi

Valimistel ongi tagajärjed.

Sveta
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm

Just, aga eriti veel e-valimistel. D

Reila Karjen
1 aasta tagasi

Kas LE arvab, et volikogu ei tohi otsustada nii nagu õigeks peab. Väga kummaline käitumine. Seaduslikult valitud volikogu ei teinud nii nagu ajakirjanikud tahavad. Mida järgmiseks ? Karta on, et see arvamus kustutakse nagu eelmisega tehti aga see ei muuda asja.
Elagu sõnavabadus…

Reila Karjenile
1 aasta tagasi
Reply to  Reila Karjen

Seaduslikult valitud volikogu ei teinud nii, nagu neid valinud rahvas tahab. Loomulikult ei tea soojas kabinetis laua taga istujad näiteks seda, et kogukonda kooli ümber on üles ehitatud aastakümneid, selles on osalenud sajad inimesed. Ei mingit dialoogi kogukonna ja “valitsejate” vahel.

IRW
1 aasta tagasi

Vale ei ole see et need koolid suleti , vale on see et need üldse avati

IRWile
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

IRW ilmselgelt ei tea sõna “kogukond” tähendust, eriti veel Metsküla kontekstis. Oleks vaja end arendada.

Tule Eilemeile
1 aasta tagasi
Reply to  IRWile

Üks eelmises LR volikogus istunud proua, viimastel valimistel küll vaid valimisliidu nimekirjas hääli püüdnu, öelnud kord, siis, kui ta veel volikogu liige oli, ühele kodanikule, kes vallaametnike ja nende lähisugulaste seadusega vastuollu sattumisele tähelepanu juhtis, et kui kodanikul mingi mure on, pöördugu aga kohtusse. Proua paistis teadvat, et küll keegi selle eest hoolt kannab, et kohtus kõik õigeks valetatud saab ning karta pole midagi, ja kaasosales oma tegevusetusega üsna rahulikult rikkumistes. Tänaseks, nagu räägitakse, valmistuvad kõnealuse proua lapsed vallaga kohtuteed astuma. Kui juba Issanda teed ettearvamatud on, mis siis veel Lääneranna valimisliidu- või kohtuteedest rääkida…

Kohtusaalid...
1 aasta tagasi
Reply to  Tule Eilemeile

… ongi kõrgemate lagedega ja vähem umbsed kui Lääneranna vallamaja pööningukamber – seal palju parem kohalikku asja (edasi) ajada.

Reila Karjen
1 aasta tagasi

Saan täiega aru keda see otsus puudutab aga rääkida, et kogu rahva vastu läks volikogu on ju puhas vale. Vaadake kui paljut elanikest see puudutab, heal juhul veerand. Väga palju inimesi kes siin kommenteerib, ei ole mingit õigust dikteerida volikule mis on õige, sest nad ei ela ega tööta siin.
Loomulikult on sellised otsused valusad aga pankrot hiljem veel hullem.

demokraatia algkursus
1 aasta tagasi
Reply to  Reila Karjen

kas seda on nii keeruline mõista et ainult otsustamisest ei piisa? Enne millegi otsustamist on vaja lahendusvariante. Variantide loomiseks on vaja arutelu ja arvutusi. Arutelu on vaja läbi viia sihtrühmaga, kelle asja otsustama hakatakse. Sihtrühmal on kasulikke ideid, mida lahendustesse põimida. Tavapärane teenusedisain – otsustatakse ju avaliku teenuse üle, kas pole.

1.aprill
1 aasta tagasi

Miks oli vaja kiirustada – see on see müstiline päev 1.aprill. Selleks ajaks peab otsus kooli sulgemisest olema olemas . Ei tea küll kes selle l.lluse välja mõtles aga nii ta on . Tänu sellele on eestis olnud juba ka üks kool aasta otsa kus polnud ühtegi õpilast . Usun et algav nädal toob palju sarnaseid otsuseid juurde

???
1 aasta tagasi

Tekiks küsimus miks uurimisorganid pole koolidir ette võtnud laste ärakasutamise eest -tundides valmistatakse plakateid ja õpilasi kasutatakse kooliajast protestil

Nalja
1 aasta tagasi
Reply to  ???

Kas see on isiklik arvamus? Miks olete jätnud enda meelest põhjusel, uurimisorganitele kaebuse kirjutamata? Kas vajate selleks abi? Ka surnud naeravad teie mure üle.

miks
1 aasta tagasi
Reply to  ???

sa pole veel koputanud, sinu kõne oodatakse

Elanik
1 aasta tagasi
Reply to  ???

Aastaid tagasi oli üks punapäine abilinnapea, praegune volinik kes käis mööda lihulat utsitas õpilasi lihulast koolidirektori vastu. Oma sõnadega vastas “poliitikud ikka valetavad” 😂. Kes googeldab leiab.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  ???

Õppimine ei tähenda juba ammusest ajast klassiruumis konutamist ja õpikut ettemämmerdavat õpetajalaadset toodet. See oli ühiskonnaõpetuse tund, õuesõpe. Kogukonnad otsustasid selle teha koolideüleselt. Arusaadav?

Aga kaevake kaevake – kasvõi ÜRO-sse. Pettumus saab olema suur, kui uurimisorganid teatavad, et selline asi pole nende pädevuses.

nõdra
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

räägib patoloogiline pealekaebaja.

K.s
1 aasta tagasi

Kui midadg kindlates kätes hoida, siis viisakam ongi seljaga seista…

: )
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Jah, seda küll, kuid siiski mitte avalikus kohas.

selle
1 aasta tagasi

hilinenud kommi võiks le solidaarsusest kustutada