Aialinnuvaatlus peegeldas heitlikke ilmaolusid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Aialinnud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Nädalavahetusel toimunud aialinnuvaatluse tulemused peegeldasid ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul praegusi heitlikke ilmaolusid. „Liike nähti meil küll tosina jagu, aga arvuliselt linde väga palju ei olnud,” ütles Valker. Tema sõnul jagub sellistel pehmetel talvedel lindudele toitu kõikjal ja seetõttu pole neil vajadust koduaedadesse söögimajade juurde lisa otsima minna. „Erinevalt käreda pakasega talvedest,” lisas ta.

Esmaspäeva hommikuks oli Eesti ornitoloogiaühingule vaatlusandmed edastanud 1300 linnusõpra, kes vaatlesid linde enam kui 900 paigas üle Eesti. Esialgsetel andmetel märgati üle 30 000 linnu vähemalt 66 liigist. Kõige arvukam liik oli rasvatihane, kes moodustas pea neljandiku vaadeldud lindude koguarvust. Esiviisikusse mahtusid veel põld- ja koduvarblane, leevike ja sinitihane.

Valkeri sõnul märgati Läänemaal mets- ja põhjavinte, Haapsalus on pikalt talvitunud üks väike salk kuldnokki. Põnevamatest liikidest nimetas Valker linnast kümmekonna kilomeetri kaugusel vaadeldud kodukakku. „Tema on selline lind, mida aialinnuvaatlusel eriti ei näe, sest ta toimetab pigem öisel ajal,” ütles Valker.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments