Hannes Aasma: suitsuandurist tuleb jälle rääkima hakata

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hiiu-Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma. Foto: Malle-Liisa Raigla

Hiiu-Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma. Foto: Malle-Liisa Raigla

Hiiu-Läänemaa päästepiirkonna juhi Hannes Aasma sõnul on päästeamet viimasel ajal tegelenud rohkem elanikkonnakaitsega, kuid aastalõpu rohketele tuleõnnetustele mõeldes tuleks taas hakata rääkima suitsuandurist.

Eelmise aasta lõpus ei möödunud nädalatki, kui poleks tulnud teadet tules hukkunud inimestest. Millest selline tulesurmade arvu tõus?

Hea küsimus. Ma ei oska sellele vastata. Eelmine aasta näitas, et suitsuandurite kasutamine kodudes on vähenenud. Avastame järjest rohkem kodusid, kus suitsuandur on maha võetud või on see vananenud ega anna enam märku.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
34 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
1 aasta tagasi

Tulesurmade ja suitsuandurite vaheline seos on ikka minu hinnangul väga meelevaldne. Millele selline väide üldse tugineb? Küll aga põlevad hooned kindlasti maha mittekorras tehniliste süsteemide ebamõistlikust kasutamisest. Siinkohal peaks juht üsna tähelepanelikult ka oma halduskompleksis ringi vaatama. Soovitan soojalt!

Loen
1 aasta tagasi

ja mõtlen. Huvitav mida saab inimene oma ellu juurde kui ta käib siin nn. tatti pritsimas ja teisi solvamas?
Teeks keegi kampaania; Vikamise vaba jaanuari kuu!

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Loen

Too näide ka palun, muidu ei saa üldse aru misasja kirjutad!

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Milleks? Sinusugused ei saa ju aru!

Misasi
1 aasta tagasi

Millised minusugused? Milleks lahterdada head ja halvad jne? Paha inimene?

Lääne Elu sõltlane
1 aasta tagasi

Võiks jah rääkida nendest.järgmine aasta samal ajal võiks jälle rääkida, ja ka ülejärgmisel aastal jne.

mees maalt
1 aasta tagasi

Ilma suitsuandurita kodule-korteile oleks aeg juba trhavi tegema hakata. Kui autol on kohustuslikud kindlustus ja ülevaatus ning nende puudumise korral kirjutatakse välja sedel kindla summaga siis tuleb ka kodude puhul vastavalt seadusele käituda. Kaua see Pääste usalduse maine kujundamine kestab oleks aeg ka seadust täitma hakata.

Niion
1 aasta tagasi
Reply to  mees maalt

Just täpselt, trahvida ja nõuda, kinni panna ja peksta. Imeline kodanik. Mis see auto kindlustus siia puutub ma ei saa aru? Selle funktsioon ju hoopis teine.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Niion

Teie nagu loetut ei adu.

No seda et
1 aasta tagasi

“Millest selline tulesurmade arvu tõus? Hea küsimus. Ma ei oska sellele vastata. Eelmine aasta näitas, et suitsuandurite kasutamine kodudes on vähenenud.” :))))) Eks ikka suitsuandur on süüdi, muidu on kõik hästi. Kummaline, et sellepeale ei tule, et need surmad on otsene seos selle kliimahullusega ja selle teema liiga kiire pealesurumisega. Ammuilma hoiatati,et liigutakse liialt kiirelt selle teemaga, aga kus sa sellega, me nagu tahaks olla veel tublimad, teeme rohkem, kui vaja! Hurrraa!Ttõmbame koolid külmaks ja naabritele on gaasilaeva rohkem vaja kui meil, istume pimedas, kui tuul puhub, siis saab valgust ka, enda maavarasid me energiatootmiseks ei puutu. Saame vonderlaienilt kiita.… Loe rohkem »

Nipitiri
1 aasta tagasi

Lastekodus kontrollid käisid ,panid endale linnukese kirja,pärast ei vastutanud.U.Suklesega sai vist õues,lehtlas,piltigi tehtud,missioon täidetud…Lisaks muidugi see,et asutuse juht polnud sama,kes varem, ning õhustik teine,milles parem,milles mitte….

Jes
1 aasta tagasi

Lastekodu põles 2011,sest maja oli väga süttivast materjalist.Maja oli Haapsalu linna alla võetud,ent linnavalitsus ei kavatsenudki isoleerimist ette võtta.Läänemaa haiglaski olid isolatsiooniplaadid laes jne.,hoolitsetud.

andur
1 aasta tagasi
Reply to  Jes

Kinni ei pandud kedagi, nagu korrumpeerunud riigis ikka.

purjus elektrik
1 aasta tagasi

mäletan, et nad olid sunnitud neid ostma, ähvardasid kontrollida, trahvida 18 000 krooniga, keegi tegi siis isiklikult suur kapital.
Huvitav, mida see mõtlik järgmine heategija arvutab?

Jenkem
1 aasta tagasi

Suitsuandur ei päästa kõiki, ise tuleb ka palju muud selleks ära teha, aga kui olla ükskõikne võtab loodus oma, pange või 100 tükki lakke, lõpuks toimib ikka üks ja sellestki pole kasu….

Justnimelt
1 aasta tagasi
Reply to  Jenkem

No tegelikult see andur aitab sul kinnitust saada. kui näed, et tuba suitsu on täis, siis kahtled veel, aga kui andur ka piiksuma hakkab, siis oled saanud kinnituse, et jah nii ongi.

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Kui inimene on end nii täis kaaninud,et ei tunne kuidas prse kärssab siis mingit piiksumist ei kuule ta ammugi.