Kaitseliidu Lääne malev tähistab teisipäeval Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeva

Lääne Elu

info@le.ee

Vabadussõja vaherahu Lääne-Nigulas 2021. Foto: Urmas Lauri

II maailmasõjas hukkunud hiidlaste mälestusmärk Kärdlas. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeval, 3. jaanuaril tähistatakse Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeva Haapsalus, Lääne Nigulas, Lihulas ja Hiiumaal, teatas Kaitseliidu Lääne malev.

Haapsalus lossiplatsil ausamba juures algab tseremoonia kell 10.30, kui kõlavad kirikukellad. Kavas on ühispärja ja mälestusküünalde asetamine vabadussambale ning Kaitseliidu Lääne maleva pealiku major Andres Välli ja linnapea Urmas Suklese kõned. Hingepalvuse viib läbi Lääne ja Põhja piirkonna piiskop Tiit Salumäe ning sündmust modereerib KL Lääne maleva pealiku abi kapten Neeme Suur.

Lisaks toimuvad sel päeval tseremooniad Lääne Nigula, Lihula ja Noarootsi Vabadussõja mälestussamba juures. Hiiumaal toimub küünalde asetamine II maailmasõjas hukkunud hiidlaste mälestusmärgi juures.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vaps
1 aasta tagasi

Kaitseliidu panus vabadussõtta oli see,et aitas peale sõda vanal pätsakal Vapse vangi panna.

Vanaema
1 aasta tagasi

Venemaalt te ei nõua ilma poole kaasmaalase suremise mitte midagi, see selge ju naiivitar. Kas oled selleks valmis? Eks ikka oled, mis sul kaasmaalastest, kui lugeda näiteks sotsiaalmeedias neid vaidluseid. Ka siin sama, hea meel kui teisel arvamusel ära kaoks teelt! Mõelge palun, kui vähe meid on! Kuidas sellist üksteise süüdistamist lõpetada? Võibolla võtta õppust idanaabrilt, kes süüdistab enda hädades kõiki teisi riike? Meie rahvale vist see peale ei lähe, pole nii rumalad, aga mine sa tea…

mida
1 aasta tagasi

küll mõtlevad oma hauas need, kelle elud ei maksa midagi nende silmis, kes narvataguse ja petserimaa ära kinkisid

tiblad
1 aasta tagasi
Reply to  mida

miinustavad

Vanaema
1 aasta tagasi
Reply to  mida

Sa ” mida” RUMAL oled või?????Lähiminevik meelest läinud? Hermanni tornis lehvis pool sajandit võõras lipp!!!!! Me oleme palju tagasi saanud ju, väga palju. Nii rumal on mitte seda teada, et punalipp lehvis Toompea tornis¡!!!!!!!!! Te olete kremli troll? Miks nii väikses maakonnalehes? Sente kogud?

punalipp
1 aasta tagasi
Reply to  Vanaema

lehvis seal tänu vööra võimu ees lömitajatele ja oleks edasi lehvinud, kui poleks olnud julgeid, kes vabadusvõitluse lippu kõrgel hoidsid ja sellesse uskusid

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  punalipp

N liit kukkus käpuli ja nimelt tänu sellele tekkis võimalus meile! Pole vaja ette kujutada!

käpuli
1 aasta tagasi

oled sina , müts käes ja värised