MAFFi publiku lemmikuks sai „Suur soo”

Kaie Ilves

kaie@le.ee

„Suur soo” jutustab soosaarele kolinud Vellost. Foto: MAFF
„Suur soo” jutustab soosaarele kolinud Vellost. Foto: MAFF

Matsalu loodusfilmifestivali (MAFFi) publiku lemmikuks sai 27 häälega „Suur soo” – Lihulast pärit Remek Meeli linateos Emajõe-Suursoost, mis pälvis festivalil ka parima operaatoritöö auhinna.

„Mul on väga hea meel, et eestlastele läheb Eesti film peale,” ütles MAFFi peakorraldaja Silvia Lotman. „Suur soo” portreteerib Emajõe-Suursood ja Vellot, kes jättis 30 aasta eest oma senise elu linnas ning kolis Emajõe-Suursoo kõige kaugemale soosaarele, kus tema elu sõltub vaid ilmast ja aastaaegadest.

Peale „Suure soo” olid Lotmani sõnul päris popid ka filmid pesukarudest ja tihastest – Saksa film „Superlinnud – tihaste salaelu” ja Prantsuse film „Pesukarud – ellujäämissõdalased”, esimene sai festivalil Tartu loodusmaja, teine žürii eriauhinna.

Publiku lemmikut valiti teist korda nii, et hääletada sai MAFFi kodulehel. Varem on saanud hääletada Lihulas kohapeal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments