MAFFi publiku lemmikuks sai „Suur soo”

Kaie Ilves

kaie@le.ee

„Suur soo” jutustab soosaarele kolinud Vellost. Foto: MAFF
„Suur soo” jutustab soosaarele kolinud Vellost. Foto: MAFF

Matsalu loodusfilmifestivali (MAFFi) publiku lemmikuks sai 27 häälega „Suur soo” – Lihulast pärit Remek Meeli linateos Emajõe-Suursoost, mis pälvis festivalil ka parima operaatoritöö auhinna.

„Mul on väga hea meel, et eestlastele läheb Eesti film peale,” ütles MAFFi peakorraldaja Silvia Lotman. „Suur soo” portreteerib Emajõe-Suursood ja Vellot, kes jättis 30 aasta eest oma senise elu linnas ning kolis Emajõe-Suursoo kõige kaugemale soosaarele, kus tema elu sõltub vaid ilmast ja aastaaegadest.

Peale „Suure soo” olid Lotmani sõnul päris popid ka filmid pesukarudest ja tihastest – Saksa film „Superlinnud – tihaste salaelu” ja Prantsuse film „Pesukarud – ellujäämissõdalased”, esimene sai festivalil Tartu loodusmaja, teine žürii eriauhinna.

Publiku lemmikut valiti teist korda nii, et hääletada sai MAFFi kodulehel. Varem on saanud hääletada Lihulas kohapeal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments