Muuseumid ootavad riigilt abi

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu raekoda. Arvo Tarmula
Haapsalu raekoda. Arvo Tarmula

Haapsalu muuseumid üritavad toime tulla energiahindade tõusuga ja tehakse pingutusi säästmiseks, kirjutab ERR.

Muuseumijuht Anton Pärn ütles, et kulude kokkuhoiu kõrval tuleb leida elektrihinna tõusule lahendus riiklikul tasandil, sest muuseumide käekäik sõltub ka sellest, kuidas turismisektor tervikuna saabuval talvehooajal hakkama saab.

Pärna sõnul püüab sihtasutus kokku hoida, kus võimalik, kuid talvisele energiasäästule seavad oma piiri näiteks museaalide hoiustamise nõuded.

Pärn ütles, et lisaks säästmisele tuleb leida elektri hinnatõusule riiklikul tasandil lahendus, sest Eesti muuseumide edasist käekäiku mõjutab otseselt ka see, kuidas turismisektor tervikuna saabuval talvel hakkama saab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Kas keegi teab kedagi,kes teaks kedagi,kes riigikäest abi ei taha ? Alates LGBT`st ja lõpetades lasteaedade ja sõjapõgenikega!
Andke inimesed endale aru,et tänases julgeoleku olukorras jne. kõikides meie hädades on süüdi venelased.Lubasite 32 aastat tagasi kartulikoori süüa siis nüüd kannatage see natuke aega st.universumi mõõtes inimiga ära !