Heljo Talmeti sünniaastapäevaks ilmus raamat Läänemaa tantsuloost

Andra Kirna

andra@le.ee

Rahvatantsurühm West on välja kasvanud Heljo Talmeti loodud rühmast. Foto: Andra Kirna

Rahvatantsurühm West on välja kasvanud Heljo Talmeti loodud rühmast. Foto: Andra Kirna

Läänemaa rahvatantsijad tähistasid laupäeval meenutusõhtu ja raamatuesitlusega Läänemaa tuntud tantsujuhi Heljo Talmeti 100. sünniaastapäeva.

Enne kui Läänemaa rahvatantsijad laupäeva õhtul Haapsalu kultuurimajja kogunesid, käisid nad Heljo Talmeti haual Haapsalu Metsakalmistul, lilled ja küünal pandi ka Talmeti kunagise kodumaja juurde Posti tänaval.

Mälestusõhtul kultuurikeskuses esitasid Läänemaa tantsurühmad meenutuste vahele Talmeti loodud tantse ning Läänemaa rahvakultuurijuht Marju Viitmaa andis rahvatantsurühmale N.Õpsid üle tänavuse Heljo Talmeti rahvatantsupreemia.

N.Õpsid said Talmeti preemia õpetajate rahvatantsufestivali korraldamise eest. Kaks aastat koroona tõttu edasi lükkunud festival sai Haapsalus teoks tänavu kevadel. N.Õpsid vastutasid festivalil nii töötubade ja kultuurimajas kontserdi korraldamise kui ka kõige muu eest. „See oli maakonna tantsupeo kõrval kõige suurem rahvatantsuüritus sel aastal. Osalejad jäid väga rahule,“ ütles Viitmaa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments