Linnavalitsus ootab oma uue hoone jaoks ideid

Lossiplatsi serva politseimaja kõrvale kerkib tulevikus Haapsalu linnavalitsuse hoone. Foto: Andra Kirna

Lossiplatsi serva politseimaja kõrvale kerkib tulevikus Haapsalu linnavalitsuse hoone. Foto: Andra Kirna

Täna kuulutasid Haapsalu linnavalitsus ja arhitektide liit välja lossiplatsi serva tühjale krundile ehitatava linnavalitsuse hoone ideekonkursi.

„Lossiplats on Haapsalu esindusplats ning selle platsi äärde sobib hästi kaasaegne ja ökonoomne linnavalitsuse hoone,“ ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „Haapsalu uus linnavalitsuse hoone võiks olla positiivse ja avatud auraga asutus, kus on hea töötada ning mida ei külastata ainuüksi mure korral. Uus hoone võiks oma ökoloogilise jalajäljega olla samuti eeskujuks vanalinna tulevikule.“

Ideekonkursil osalejatel tuleb linnavalitsuse uue maja kavandamisel arvestada linnavalitsuse ette antud ruumisoovidega ja muinsuskaitse tingimustega. Haapsalu ehitusnõunik Aivar Sein ütles, et muinsuskaitse reeglid uue maja ehitust oluliselt ei piira.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kahju
1 aasta tagasi

küll maalapist.

Mania grandiosa
1 aasta tagasi

Praegusel lv hoonel krunti on. Kui ruumipuudus, siis ehitagu juurde. Raha jääb tänavate remondi lõpetamiseks ka. Lühike loetelu meeldetuletuseks – Metsa ja Vee tänav, Tamme tänava ots, Raudtee tänava ots, Kalda tänav, Lahe tänav, Kastani tänav, Haapsalu ringtee Suure trummi juurest Randsalu veskini jne. jne. Tulge mehed mõistusele.

ummi
1 aasta tagasi

Imelik, Tallinn hakkab kokku hoidma, meie linn hakkab just priiskama. Kui mõelda, et põhikooli hoone seisab, seda ju ka vaja kütta, milline tarbetu raiskamine meie linnas ikka toimub

Abcmas
1 aasta tagasi
Reply to  ummi

Ega koonerdamine pole kokkuhoid,segastel aegadel tulebki tegutseda.

minu idee on selline
1 aasta tagasi

…et võiks olemasoleva hoone mõistlikus mahus ja hinnas renoveerida. Pole mingit hädavajadust ehitada uut paleed ametnikele.

mõttetu idee
1 aasta tagasi

kaugtöö on tulnud , et jääda , seda ka selles linnaviletsuses, sest alati pole seal kedagi kohal , kui vaja, nii et kõike saab teha telefoni teel ja kodust väljumata, linn vajaks hoopis korralikku hotelli, see vare aga seisab lossiplatsil aastaid, nagu ka muud tühjad spekulantide platsid

Abcmas
1 aasta tagasi
Reply to  mõttetu idee

Praegune linnavalitsuse maja iseenesest võiks isegi hotelliks sobida aga kust need hotellikülastajad septembrist maini tulevad.Olemasolevad põevad kroonilist klientide puudust.

Noor arhitekt
1 aasta tagasi

Võiks ju moskvast sirbi ja vasara ära tuua- praeguse linnavalitsusega need sobiks 🙂

Nimi
1 aasta tagasi

Ja mis saab vanast majast??? Pigem tehke vana siis korda kuu linnan raha ülearu.

endine haapsallane
1 aasta tagasi

Linna esindusväljaku ääres seisavad kurvalt kaks mahajäetud hoonet, millele ei leita rakendust. Esmalt võiks need uuele elule äratada.

Abcmas
1 aasta tagasi

Need ei ole mahajäetud maja,neil on omanikud ja omand on püha ka puutumatu.

Juku
1 aasta tagasi

Isiklikult arvan, et LV uus hoone võiks päevakorda tekkida siis kui linnas muud valupunktid on korda tehtud ja teha on veel kõvasti….Arvestades, et moodne on kaugtöö ja täna ei ole LV ka lageda taeva all siis kindlasti ei ole ega tohiks olla see prioriteetide nimekirjas. Lisaks paistab ka laenukatlas juba põhi.

tsiviilokkupant
1 aasta tagasi

Minu idee on, et peale uue hoone valmimist käiksid kõik LV töötajad tööl isikliku autoga ja ikka mööda meie ilusa uue peatänava kaudu.

ok..
1 aasta tagasi

tegelikult mõne lv töötaja töötegemisi võiks kontrollida tõesti, liigapalju mätsitakse kinni –

Hellat
1 aasta tagasi

Pole sellel peatänaval viga midagi. Lihtsalt liiga uus veel teine

taadu
1 aasta tagasi

tegelt on meil tehtud ju ägedad rattateed, las sõidavad ratastega, sest ise nad ju soovisid vanalinna puhastada autodest, mis neil siis viga, ega nemadki peavad oma tervise eest hea seisma, seega, kõik see mees ratastega tööle.