Läänemaa väikeküladest pärit jalgpallurid mängivad väga kõrgel tasemel

Virgo Vallik (vasakul) ja Priit Mäeorg on head näited maakohtade spordifenomenist. Foto erakogu

Möödunud spordinädal andis palju häid uudiseid meie väikeasulatest pärit tippjalgpallurite tegemistest.

Eesti rannajalgpallikoondis tõusis selleks aastaks Euroliiga A-divisjoni, mis tähendab, et meie väikeriik teeb kaasa Euroopa 12 tugevaima koondise hulgas ja mängib Euroliiga Superfinaalis.

Nüüd Itaalias, Cagliaris toimunud superfinaalis esines Eesti koondis väga väärikalt. Alagrupis kaotati ühele maailma parimale koondisele Šveitsile vaid 3-5, kuid ka mängu võitmine oleks olnud võimalik. Teises kohtumises Prantsusmaaga jäädi alla 3-6. Hiljem läksid eestlased 9.-10. koha mängus vastamisi Saksamaaga, keda võideti 3-1.

Eesti rannajalgpalli koondises teevad kaasa ka kaks Läänemaa jalgpallurit: Paliveres oma sporditeed alustanud Rasmus Munskind ning Kõmsilt pärit ja Virtsus treeningutega alustanud Priit Mäeorg.

Munskind oli igas mängus kõrge tasemega,  tegi mitmele Eesti väravale eeltöö ja oli lähedal ka ise skoorimisele. Mäeorg on aga rannajalgpallis omaette nähtus juba selle poolest, et ta mängib Eesti koondises 11 aastat järjest. Lisaks on ta Eesti eest mänginud kõige rohkem koondise mänge, ligi 80. Nüüd Itaalias astus mees peale pikka vigastuspausi taas platsile. Mäeoru mängukvaliteet pole kuhugi kadunud – kohe esimeses mängus kõmmutas ta maailma paremikku kuuluvale Šveitsile värava

Eesti naiste jalgpalli meistrivõistlustel astus oma praeguse koduklubi, Pärnu JK Vapruse eest platsile Vatlas sporiteed alustanud Trinity Õismets, kes on JK Vapruse kindel põhikoosseisu mängija. Ka tema tuli äsja välja kuu pikkusest vigastuspausilt ja aitas viimases mängus Põlva Lootose vastu oma kodunaiskonna 90 mänguminuti toel 4-4 viigini.

Suvepealinna klubi eest annavad Premium liigas endast igas mängus parima ka Kirblast pärit Reno Mark ja Tuudilt pärit Virgo Vallik. Mark ja Vallik on teist hooaega järjest JK Vapruse ühed enim mänguminuteid teenivad jalgpallurid.

Premium liigas juba 72 kohtumist pidanud Mark oli kogu kohtumise platsil ka viimases mängus Paide linnameeskonna vastu. Ülimalt tark mängumees tegi nüüdki suurepärase esituse, kui Vaprus pidi sellel aastal hea Eurohooaja teinud Paidele kodus alla vanduma 1-2. Mark kiitis vastast ja nende eriti head kaitsemängu.

19aastasele Vallikule oli möödunud nädal mitmekordselt eriline. Eesti U21 koondise vastne peatreener Sander Post kutsus ta Eesti omavanuste koondisse, valmistumaks eesolevaks Balti turniiriks. Lisaks kuulutati Paide vastu oma 55. Premium liiga mängu mänginud jalgpalluri värav augustikuu Premium liiga ilusaima värava kandidaadiks. Selle lõi Vallik 17. augustil võõrsil just Paide linnameeskonnale. Analoogne värav, soolorünnak 60-70 meetrit ja superrealiseerimine tõid Vallikule kuu ilusaima värava tiitli ka aprillis 2021. Et see kõik korduks saame anda superväravale hääle jalgpall.ee ja Pärnu JK Vapruse facebooki lehel.

Lisaks eelpool nimetatud mängijatele on suurepäraseid esitusi näidanud ka Taeblast pärit Ulrika Tülp ja Lihulast pärit Rocco Mõtt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mida
1 aasta tagasi

siis selle peale kosta, võib olla on ka üksikutest metsataludest mõni tasemel mängija sündinud