Ristile võib kerkida veel üks tuulepark

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taastuvenergiaettevõtte Sunly Wind asutaja ning tegevjuhi Priit Lepasepa sõnul on nad valmis pakkuma kohalikele elanikele võimalust saada tulevase tuulepargi osanikuks. Foto: Andras Kralla / Äripäev / Scanpix

Taastuvenergiaettevõtte Sunly Wind asutaja ning tegevjuhi Priit Lepasepa sõnul on nad valmis pakkuma kohalikele elanikele võimalust saada tulevase tuulepargi osanikuks. Foto: Andras Kralla / Äripäev / Scanpix

Endised Nelja Energia mehed tahavad Risti külje alla Enefit Greeni hiigeltuugenite kõrvale püsti panna oma tuuleveskid.

Risti tuulepargi rajaja Enefit Greeni vastu kohtusse läinud ja lahingu kaotanud Lääne-Nigula vald seisab silmitsi võimalusega, et lisaks 30-le 290 meetri kõrgusele Enefiti tuugenile kerkib Ristile veel kümme tuuleveskit. Piirsalu mets tõmbab tuuleärimehi ligi nagu meepott kärbseid ja vaevalt sai kohtulahing energiafirma võiduga lõppeda, kui ilmus välja veel üks arendaja – nooruke Sunly Wind.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ploodu
1 aasta tagasi

Enne kohalike Maalide-Jürkade ajupesu- avaldage nende tuulikute tegelik hind.kes toodab ja kus!! Ohud ja kuhu läbikulunud tuuleveskid pannakse,veskipargi kuld.
Ilma keerutamata, kuigi suur tahe on saada tasuta maa neile veskitele.

Jaanus
1 aasta tagasi

Mis te veiderdate oma väikeste propelleritega? Pange juba kohe kogu eestile tiivik külge ja vsjo.

Neh
1 aasta tagasi

Demokraatia tähendabki seda et rahvast ei kuulata ja juudi miljardäride agendat viib ellu kohalik välismaalt korraldusi saav aktiiv. Kui rahva arvamus lugema hakkab siis on paremal juhul populism ja hullemal juhul autokraatia.

Maakas
1 aasta tagasi

Risti rahvas hakkab siis kõrvaklappidega õues käima. Lisaks tuleb inimestel igaks juhuks omale maandustraat külge panna, sest alajaamade ja kõrgepingeliinide elektriväli ajab muidu juuksed püsti. Ehitajatel muidugi ükskõik, nemad seal ei ela, peaasi, et kasumit saaks. Kes kaitseb kohalikku elanikku?

eksole
1 aasta tagasi
Reply to  Maakas

miks Risti elanikud üldse peavad Ristil elama? See on riigi ja keskkonna jaoks meeletu koormus. Küla, mille panus riigi arengusse on null või suisa negatiivne. Kõik on vaja sinna kohale vedada, peale maksta. Vastu ei saa mitte midagi- peale vingumise, et teenused ei rahulda.

Andku
1 aasta tagasi

aga minna, sest LN vallavalitsus nagunii oma rahvast ei suuda-taha? kaitsta, nagu näitas EG laamendamine.

Misasja
1 aasta tagasi

Ehitusluba ei tohiks anda, las annavad kohtusse kui arvavad, et rahakott kannatab. Praegu proovitakse, kui nõrk koht on, sest ega kuskile pole lihtne pääs nende propelleritega minna. Kui see ka nüüd lihtsalt loa saab, siis tulevad juba igast välismaa tootjad jne, võib öelda nägemist sealsele rahulikule külaelule

milles
1 aasta tagasi

asi, toimetage nagu kunagine koluvere mõisnik, kellele hakkas meeldima paar viljaka maaga küla
Koluvere lähedal, küüditades näiteks Suur Kalju (Gros Kaljo) rahva teistesse küladesse ja lammutades küla talud, et vabastada maa põldudeks.