Rohukülla hakkab sõitma uus nõudeliin

Väike roheline buss. Foto: Arvo Tarmula
Suvel avab MK Reis-X Haapsalust Rohukülla uue nõudeliini. Foto: Arvo Tarmula

Juuni algusest sõidab Haapsalust Rohukülla viiv bussiliin nr 1 harvem ja lisandus nõudeliin 1A.

Rohuküla sadamaga ühendust pidav liinibuss nr 1 sõidab nüüd nelja korra asemel kolm korda päevas. „Liin nr 1 on osaliselt seotud Vormsi praamiga ja sel suunal väga suurt nõudlust ei ole,” põhjendas muutust Põhja-Eesti ÜTK Rapla- ja Läänemaa liiniplaneerija Riina Tamm.

Hiiumaa praamile jõuda soovijaid on Tamme sõnul aga rohkem ja sellepärast pandi kolmeks suvekuuks seitse korda päevas Haapsalu bussijaama ja Rohuküla sadama vahel sõitma nõudeliin 1A. Tamme sõnul testitakse kolme kuu jooksul, kui suur huvi selle liini vastu on. „Väga palju on juttu olnud, et Hiiumaa praamidel ei ole bussi vastas ja inimesed ei saa edasi sõita,” ütles Tamm.

Nõudeliin tähendab, et buss väljub algpeatusest ainult siis, kui sõidusoovist on enne teada antud. Selleks peab sõidule eelneval päeval kella 18ks helistama tellimiskeskuse telefonile 612 0063 ning ütlema sõitja nime, telefoninumbri ja peatuse, kust bussi tahetakse tulla. Samamoodi tuleb toimida sõidusoovist loobudes. „Buss sõidab isegi siis, kui on vaid üks tellimus. See on nõudeliini eripära,” ütles Tamm.

Kuna riigi raha selliste katseliine avamiseks pole, tuleb sõitjatel osta kaheeurone pilet. Tasuta saavad sõita ainult alla seitsmeaastased lapsed, puudega inimesed või nende saatjad.

Uut liini 1A teenindab MK Reis-X OÜ esialgu augusti lõpuni. Kas nõudeliini pikendatakse ka sügiseks ja talveks, sõltub suvisest nõudlusest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jajah
1 aasta tagasi

tasuta bussisõidu likvideerimist peab millegagi õigustama, ehk asemele näiliselt tasuline asendusteenus otsida.

võiks
1 aasta tagasi

hakata seal bussis ka sööki pakkuma, saaks piletihinna 20 euro peale tõsta, ka sveitser bussi ukse peal lisaks ilmet.