Ottomar Ladva saavutas maailma suurimal pokkeriturniiril teise koha

Lääne Elu

info@le.ee

Ottomar Ladva. Foto: Elena Kask
Ottomar Ladva. Foto: Elena Kask

Haapsalust pärit Ottomar Ladva saavutas kõrge teise koha maailma suurima pokkerifestivali GG Online Championship (GGOC) high-roller turniiril võidusummaga 354 000 eurot.

Ülikõrge, 25 500-dollarilise osalustasu tõttu on high-roller turniir suunatud vaid kõrges mängus karastunud pokkeriproffidele. Võistluse lõppfaasis sõlmisid Eestist pärit Ladva ning Kanada pokkerimiljonär, Daniel Dvoress, omavahelise kokkuleppe auhinnarahade jagamiseks, lühikeses heitluses tiitlile jäi aga peale viimane.

Ladva on võistelnud edukalt ka teistel GGOC turniiridel. Samal päeval suutis ta võita veel  1500 dollarit Sunday Saver high-roller turniiri ning teenida 50 000 eurot auhinnaraha. Ainuüksi viimase kahe aasta jooksul on 24-aastane Ottomar Ladva teeninud GG-võrgustikus üle kuue miljoni euro auhinnaraha.

Peale pokkeriturniiri võitude on Haapsalust pärit noormees saavutanud palju malespordis, seda juba Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasena. Ladva on neljakordne Eesti malemeister, Eesti noorim malemeister ning saavutanud 12-aastaselt kiirmale Euroopa noorte meistrivõistlustel kolmanda koha.  Peale maletamise näitab täna Mehhikos elav noormees online pokkeriturniiridel maailma tippvormi.

Eesti esimaletajast on vaid paari aastaga saanud üks maailma hinnatumaid online-pokkeriproffe, kes on pälvinud Eesti parima pokkerimängija aunimetuse.

OlyBeti pokkerimänedžeri Herli Olopi sõnul on Ladva sage külaline ka ülikõrgetel, enam kui 10 000-dollarilise sisseostuga turniiridel. Ainuüksi viimase kahe aasta jooksul on ta teeninud GG-võrgustikus üle kuue miljoni euro auhinnaraha. „Sellest summast tuleb küll lahutada turniiride sisseostud, kuid ilmselgelt on Ladva võidumarginaal keskmisest märksa kõrgem. Seejuures käib jutt turniiridest, mille tase on erakordselt tugev ning kus lööb kaasa maailma absoluutne pokkeriparemik,“ selgitas Olop.

GG Online Championship lõppes kolmapäeval, kus osales  läbi OlyBeti sadu Eesti pokkerimängijaid. Suurfestival koosneb 131 turniirist ning selle üldine auhinnafond on garanteeritult vähemalt 150 miljonit dollarit. Ainus Eesti pokkerituba, mis tegutseb maailma suurimas pokkerivõrgustikus GG Network, on OlyBet. Tänu sellele saavad OlyBeti mängijad osaleda nii turniiripokkeri maailmameistrivõistlustel (WSOP) kui teistel suurturniiridel, mille auhinnafondid ulatuvad kümnetesse miljonitesse eurodesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
noh
1 aasta tagasi

ja nii harva tehakse piuksugi sellest, et eestist tuli noor miljonär kellel kogu varandus oma käpaga kogutud. või ollakse pahased, et selleks tuli sõna otseses mõttes planeedi teise otsa kolida, ja eestil jääb korralik maksusumma saamata?

Troska
1 aasta tagasi

Väga tubli saavutus! Lääne Elu võiks rohkem kirjutada Läänemaa noortest, kes on maailmas ilma teinud!